SVIMA JE MUKA OD HAOSA NA TRIBINAMA I PREKIDA DERBIJA: Da li je ovo JEDINO REŠENJE za fer duele Zvezde i Partizana?
Foto: Espreso

OPROBAN RECEPT

SVIMA JE MUKA OD HAOSA NA TRIBINAMA I PREKIDA DERBIJA: Da li je ovo JEDINO REŠENJE za fer duele Zvezde i Partizana?

bilo je to finale kakvo normalna košarkaška javnost ne želi da gleda, što je bolno reći kad se zna da dobre igre i neizvesnosti nije manjkalo

Objavljeno:

Finalna serija ABA lige okončana je u ponedeljak veče pobedom Crvene zvezde nad Partizanom u "majstorici", čime su crveno-beli slavili sa 3-2 u pobedama i odbranili titulu, ali i osigurali Evroligu za sledeću sezonu.

Međutim, sve je ostalo u senci haosa, nereda, pražnjenja tribina, sukoba navijača oba tima sa igračima rivala, ali i nesportskim potezima samih košarkaša. Možda je ovo poslednje bilo izazvano baš tom nesportskom atmosferom na tribinama, a ona došla kao posledica rata saopštenjima oba kluba još od pre početka sezone?

U svakom slučaju, bilo je to finale kakvo normalna košarkaška javnost ne želi da gleda, što je bolno reći kad se zna da dobre igre i neizvesnosti nije manjkalo.

1 / 5 Foto: Starsport©

Postavlja se pitanje kako bi se konkretno mogle preduprediti ružne scene iz dvorane "Aleksandar Nikolić" u budućim duelima "večitih"? A svakako ih očekujemo već u finalu KLS-a koja se nastavlja ovog petka prvim utakmicama polufinala.

Možda je recept već oproban. I dokazan. Setimo se samo fudbalskog meča kvalifikacija za Ligu šampiona između Zvezde i Kairata prošlog jula, kada je na tribinama zbog suspenzije bilo dozvoljeno samo prisustvo dece do 14 godina starosti.

Njih 20.000 je napravilo sjajnu atmosferu i oduševilo i prvotimce Zvezde od kojih su neki rekli da bi bilo najlepše da stalno igraju pred takvom publikom!

Zbog nove kazne zbog ponašanja navijača (ne ovih, već odraslih), ista situacija se desila kada je u Ligi Evrope jesenas gostovao Ludogorec.

Svima je prijala ova promena, igrači su pružili odličnu partiju oba puta, ostvarene su pobede, poslana lepa slika u svet. Jedino su izostali incidenti...

Sličan metod su primenili Mađari, takođe prinudno, kada im je prošle nedelje gostovala fudbalska reprezentacija Engleske. Dozvoljen je bio ulaz samo osobama do 14 godina starosti, a svaka deseta osoba je mogla da bude odrasla.

Opcija je i da dete može da uđe na stadion samo uz prisustvo jednog roditelja, i obrnuto, a teško je očekivati da bi neko u prisustvu svog deteta pravio izgrede...

U svakom slučaju, predstavnici KLS-a, ali i drugih liga, košarkaških i fudbalskih, bi mogli da razmisle o ovakvom rešenju.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.