ZVEZDA JE U EVROLIGI, A EVO KAKO PARTIZAN MOŽE DO ELITE: Zvanično, postoje 2 specijalne pozivnice...
Crvena zvezda utabala sebi put, partizan čeka..., Foto: Foto: Emilija Jovanovic

KOŠARKA

ZVEZDA JE U EVROLIGI, A EVO KAKO PARTIZAN MOŽE DO ELITE: Zvanično, postoje 2 specijalne pozivnice...

Crvena zvezda je odbranila titulu prvaka u ABA ligi, pa će se i naredne sezone takmičiti u Evroligi, a za Partizan put je "igra na sreću"

Objavljeno:

Crvena zvezda je posle pobede u majstorici finala plej-ofa rezultatom 80:77, odbranila naslov prvaka u regionalnom takmičenju. Bila je ovo šesta titula prvaka ABA lige za crveno-bele, po čemu su se izjednačili sa Partizanom.

Tako da, Crvena zvezda će naredne sezone igrati u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Potvrdila je to i Evroliga na svom sajtu, uz kratak izveštaj meča, bez pominjanja bilo kakvih incidenata i naslov “Zvezda osvojila ABA ligu i izborila Evroligu”.

1 / 6 Foto: Emilija Jovanović

PAO NOVI REKORD! Panter se upisao u istoriju Partizana!

Kako će tačno izgledati elitno takmičenje naredne sezone, još uvek je teško pretpostaviti i to iz više razloga. Za sada, trebalo bi da ima 18 učesnika.

Među njima je 12 timova sa dugogodišnjom licencom: Barselona, Real Madrid, Baskonija (Španija), Olimpijakos, Panatinaikos (Grčka), Efes, Fenerbahče (Turska), Makabi Tel Aviv (Izrael), Milano (Italija), Žalgiris (Litvanija), Bajern Minhen (Nemačka) i ASVEL (Francuska).

Nosilac dugogodišnje licence je i moskovski CSKA, ali je pitanje hoće li ovaj tim dobiti dozvolu da se takmiči naredne sezone. Pominjala se čak mogućnost da “armejci” domaće mečeve igraju u Beogradu. Za sada, realnije je da se njiihovo mesto popuni specijalnom pozivnicom.

Dva mesta kroz Evrokup izborili su Monako, koji je pred prošlu godinu dobio specijalnu pozivnicu na dve seozne, (Francuska) i ovogodišnji pobednik Virtus (Italija). Jedno mesto je bilo rezervisano za Bundesligu, a ono će pripasti Albi, a drugo za ABA ligu, čiji će predstavnik biti Crvena zvezda (Srbija).

Za sada, zvanično postoje dve specijalne pozivnice, a kandidata je mnogo… Među najozbiljnijima je svakako Partizan, ali je veliko pitanje kako će Evroliga gledati na dva predstavnika iz istog grada, tu je i Valensija kao jedan od prioriteta.

SLIKA IZ BEOGRADA OBIŠLA SVET! Američki novinar prokomentarisao dešavanja u finalnoj seriji! (FOTO)

Ne bi to, naravno, bio jedinstven slučaj, iz istog grada su Olimpijakos i Panatinaikos, kao i turski timovi Efes i Fenerbahče. Videćemo može li Beograd da ima status Atine i Istanbula.

Košarkaški gledano, Srbija svakako zaslužuje dva predstavnika. Incidenti koji su u drugi plan bacili košarku, o kojima se naširoko priča širom Starog kontinenta, mogli bi da budu otežavajuća okolnost.

(Espreso/Prosport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.