NA STOLU JE INTERESANTNA PONUDA! Zvezda i Partizan sele se u drugu regionalnu ligu?
Detalj sa košarkaškog večitog derbija, Foto: Foto: Emilija Jovanovic

koliko je ovo izvodljivo?

NA STOLU JE INTERESANTNA PONUDA! Zvezda i Partizan sele se u drugu regionalnu ligu?

Situacija u evropskoj košarci izuzetno je kompleksna

Objavljeno: 16:08h

Srpski klubovi su se gotovo stalnom dominacijom (u poslednjih 18 godina osvojili su 15 titula) "popeli na glavu" svima u regionu.

Nažalost nisu toliko vredni u evropskim takmičenjima da bi im Evroliga dala višegodišnji ugovor, ali ima "neko" ko ih izuzetno ceni.

Naime, Partizan i Crvena zvezda na stolu imaju konkretnu ponudu da se priključe drugom regionalnom takmičenju - Ujedinjenoj ligi - poznatijoj kao VTB liga.

1 / 5 Foto: Foto: Emilija Jovanovic

Da politička situacija u Evropi nije blizu temperature ključanja, možda bi i odgovor bio brži, ali i pored toga što se još ne zna da li i kada će se stvari vratiti u normalu, kako Mocart Sport saznaje, ponuda nije odbijena. Naprotiv. I dalje je u fazi razmatranja.

Kompletnu jednačinu sa više nepoznatih oko poziva VTB lige večiti rivali treba dobro da prostudiraju. Da vide koji su potencijalni minusi, od ni malo lakih putovanja, opasnosti da se zatvori vazdušni prostor susednih zemalja za dolete i odlete iz Rusije, ali i plusevi, poput onog da će igrati sa daleko kvalitetnijim, ujedno i atraktivnim rivalima (CSKA, Zenit, Uniks, Lokomotiva) nego što su svi iz jadranskog okruženja, što bi igrače obogatilo iskustvom, a klupsku punilo kasu novcem.

Situacija u evropskoj košarci izuzetno je kompleksna jer je CSKA suvlasnik Evrolige i kao takav i dalje se pita unutar takmičenja.

VTB liga nekada je brojala klubove i iz Ukrajine, Litvanije, Letonije, Finske, ali zbog rata u Ukrajini ostali su samo Belorusi i Kazahstanci. VTB sada hoće i srpske klubove, veliki novac je sigurno u igri, međutim, situacija je toliko kompleksna da je teško zamisliti Zvezdu i Partizan u "ruskoj" ligi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.