STRAŠAN MEČ PARTIZANA! Obradovićev tim oborio nekoliko rekorda na meču protiv Zvezde!
Košarkaši Partizana, Foto: Espreso/Emilija Jovanović

rasturili!

STRAŠAN MEČ PARTIZANA! Obradovićev tim oborio nekoliko rekorda na meču protiv Zvezde!

Niko pre crno-belih nije uspeo da postigne 68 poena za jedno poluvreme

Objavljeno: 12:38h

Košarkaši Partizana ubedljivo su slavili protiv Zvezde (112:84) u četvrtom meču finalne serije ABA lige usput oborivši nekoliko rekorda.

Broj poena crno-belih (112) je najviši u nekoj od finalnih utakmica regionalnog takmičenja i najviše u plej-ofu kada govorimo o regularnom delu igre. Refleks je 2004. postigao 133 poena, ali nakon dva produžetka.

1 / 5 Foto: Espreso/Emilija Jovanović

Takođe, izabranici Željka Obradovića su sa 68 poena postavili rekord za jedno poluvreme, a to je ujedno i drugo najefikasnije kada sagledamo sve utakmice u istoriji ABA lige. Upravo Partizan drži rekord kada je MZT-u za poluvreme 2018. godine ubacio pola koša više.

U prvoj četvrtini su postigli 35, a u drugoj 33, što je najviše u tim deonicama u bilo kom plej-of meču ovog takmičenja. Uz to, 35 poena za četvrtinu je drugi najbolji učinak za 10 minuta igre uopšte. Tačnije, izjednačili su se na drugom mestu, dok je na prvom mestu Zadar koji je postigao 36 poena protiv FMP-a.

Naposletku, 56.52 odsto šuta za tri, koliko su imali košarkaši Partizana u četvrtoj utakmici, je najbolji timski procenat u istoriji finalnih utakmica.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.