OGLASIO SE ČANAK POSLE HAOSA! Demantovao optužbe - sve je snimljeno! (VIDEO)
Nenad Čanak, Foto: Beta/Branislav Božić

FRKA!

OGLASIO SE ČANAK POSLE HAOSA! Demantovao optužbe - sve je snimljeno! (VIDEO)

Nekadašnji trener Partizana u centru skandala u Litvaniji

Objavljeno: 12:13h

Košarkaši Lijetkabelisa pretrpeli su poraz u trećoj utakmici finalne serije litvanskog prvenstva od Ritasa sa 63:85.

Dobili su prvi meč na strani, izgubili potom kod kuće, a Ritas je pred svojim navijačima potom stigao do preokreta. Drugi susret u Viljnusu obeležila je situacija s kraja prvog poluvremena, kada je trener gostujuće ekipe Nenad Čanak zbog prigovora zaradio isključenje.

Na putu ka svlačionici zakačio je trenera protivničke ekipe, a onda ušao u sukob sa vlasnikom rivala Darijusom Gudelisom.

Nenad Čanak
Nenad Čanakfoto: Beta/Branislav Božić

Srećom, strasti su se brzo smirile. Čanak je prisustvovao konferenciji za medije, gde se našao na udaru litvanskih novinara, ali je pokušao da objasni čitavu situaciju.

Bivši igrač i trener Partizana je na konferenciji za medije pokušao da pojasni situaciju.

- Sve je snimljeno. Nisam ponosan, ali to sam ja. Bila je to prirodna reakcija. Nisam glumac, ni floper, samo sam direktan tip i naravno, reagujem prema emocijama. U tom trenutku sudija je morao da svira faul na Giedraitisu zbog lakta. Povrh svega on je i krvario. Još dve situacije su bile protiv nas i samo se reagovao. Kao što sam rekao, sve je snimljeno. Zašto bi ja nešto objašnjavao? Uradio sam šta sam uradio. To sam ja - rekao je Čanak.

Ističe da nije gurnuo kolegu sa klupe Ritasa.

- Samo sam išao svojim putem. Nisam ponosan na tu epizodu. Imam svoje mišljenje, ali to neka ostane za mene i to je to. Ne krivim trenera Žibenasa.

Na kraju je sportski priznao poraz.

- Nisam zadovoljan suđenjem, ali bilo je to glupo sa moije strane jer su imali 20 poena prednosti. Nema smisla ovo što pričam, ali nisam zadovoljan sudijama. Moram da kažem da su ubedljivo vodili i bili bolji od nas. To je razlog poraza, ne sudije - zaključio je srpski stručnjak.

Sve je počelo kada je kapiten tima iz Viljnusa Arnas Butkevičijus laktom udario Dovidasa Giedraitisa. Čini se da nije bilo namere, ali je košarkaš Lijetkabelisa ostao na parketu. Sudije se nisu oglasile i usledila je burna reakcija sa klupe, a potom je Čanak isključen.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.