ŽELJKO OBRADOVIĆ SE OKREĆE FINALU: Imamo dug prema sebi i navijačima!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

arhivirano

ŽELJKO OBRADOVIĆ SE OKREĆE FINALU: Imamo dug prema sebi i navijačima!

U finalu moramo da budemo sa još većom energijom i željom - poručio je "Žoc"

Objavljeno:

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradović, rekao je večeras da je zadovoljan igrom svoje ekipe u trećoj utakmici polufinala ABA lige protiv Budućnosti, ali je istakao da će crno-beli u finalu morati da budu još bolji.

- Zadovoljan sam. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, agresivno od samog početka i odbrambeno i napadački, što je rezultiralo time da vodimo na poluvremenu sa pristojnom razlikom. Posle toga smo nastavili da igramo ozbiljno i u drugom poluvremenu - rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

- Čestitike igračima na zasluženoj pobedi i hvala navijačima na još jednoj fenomenalnoj večeri. Oni su neko ko nam stalno daje vetar u leđa i mislim da to to treba da imamo u glavi i kad se budemo spremali za finale koje će početi u petak - dodao je Obradović.

Željko Obradović
foto: Marko Đoković

Košarkaši Partizana prvi su finalisti plej-ofa ABA lige, pošto su večeras u Beogradu pobedili Budućnost sa 101:77.

- U svakoj utakmici ima pozitivnih stvari, a večeras ih je bilo dosta. Pre svega smo napadački odigrali tako da smo i čitali odbranu i imali protok lopte bolji nego i u prvoj utakmici ovde - rekao je Obradović.

- Medjutim, ima i stvari na kojima moramo da insistiramo i da radimo i probaćemo da u ovim danima do finala to korigujemo i da nam ova utakmica da vetar u leđa da znamo da možemo. Imamo dug prema sebi i navijačima da damo svoj maksimum u finalnoj seriji - dodao je on.

Posle loše utakmice u Podgorici u kojoj nije postigao nijedan poen, crno-bele je večeras do pobede vodio Kevin Panter koji je meč završio sa 30 poena.

Kevin Panter
foto: Marko Đoković

- On je imao ogromnu želju i to je svima bilo jasno. On je hteo da igra dalje i kada je ubacio 30 poena, nastavio je da bude agresivan i čestitke na tome - rekao je Obradović.

- Odreagovao je posle one utakmice u Podgorici, ne samo napadački, igrao je izvanredno odbranu, bio je agresivan. Od najboljih igrača mora da počne sve, da daju primer ostalima i onda oni to lakše slede - dodao je trener Partizana.

Crno-beli će se u svom prvom finalu ABA lige posle devet godina igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Crvena zvezda i Cedevita Olimpija. Rezultat u toj seriji je 1:1, a majstorica je na programu sutra u Beogradu.

- Za finale će morati da se odigra još bolje, to je sigurno, ali ova želja i borbenost je nešto što je veoma dobro. U finalu moramo da budemo sa još većom energijom i željom. To je finale i to igrači moraju da shvate - zaključio je Obradović.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.