MURIĆ UKRAO SLAVU MITROVIĆU: Zvezda izvukla nemoguće, pa pala u produžetku - majstorica odlučuje finalistu ABA lige
Cedevita Olimpija - Crvena zvezda, Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

odluka pada u beogradu!

MURIĆ UKRAO SLAVU MITROVIĆU: Zvezda izvukla nemoguće, pa pala u produžetku - majstorica odlučuje finalistu ABA lige

Ne pamti se ovakva drama, serija se vraća u Beograd

Objavljeno: 22:27h

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi u drugom meču polufinala ABA lige od ekipe Cedevita Olimpije posle neviđene drame i produžetka sa 88:80.

Najupečatljiviji detalj meča se desio u samom finišu regularnog dela igre kada su crveno-beli umesto izgrađene akcije za tri poena uspeli da iznude produžetak posle neverovatne reakcije Mitrovića. Šutirao je Ivanović, promašio, ali je Zvezdin centar pokupio odbitak, i poentirao uz faul.

Sudije su pregledale snimak i potvrdile da će se igrati dodatnih pet minuta.

Ruku na srce, izabranici Dejana Radonjića nisu blistali, ako izuzmemo prvu četvrtinu kada su bili šuterski raspoloženi. Čim je Cedevita stegla odbranu, došli su i promašaji, pa u nastavku nismo gledali preterano atraktivnu košarku.

KK Cedevita Olimpija, KK Crvena zvezda, Aba liga
foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Bilo je dosta kontakta, faulova, jeftinih šuteva, ali drama iz poslednjeg perioda i produžetaka je sve nadoknadila. Činilo se da nema preterano raspoloženih ni u jednom timu, ali trojke su "pljuštale" kad je potrebno.

Morali su crveno-beli da jure zaostatak tokom čitavog dugog poluvremena. Ognjen Dobrić je obezbedio svom timu dramatičnu završnicu, pogodio je za tri poena, pa zakucao, a 10.000 navijača je bilo spremno na sve.

Usledila je pomenuta situacija sa Mitrovićem, ali je Murić rešio da njegov tim danas pobeđuje!

U pobedničkom timu,m najefikasniji je bio Edo Murić koji je postigao 21 poen, pratio ga je Blažič sa 12, dok su Farel Dragić postigli po 11 poena. Sa druge strane, Dobrić je postigao 15 poena, Holins i Volters su imali po 14, dok je Mitrović postigao 11.

I dalje nije poznato kada se igra treći, odlučujući meč, ači biće izuzetno zanimljivo jer će se u Beogradu igrati dve majstorice.

PRODUŽETAK CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA OLIMPIJA 88:80

5. minut - Poeni Omića, Cedevita pred pobedom. Kraj meča! 88:80

4. minut - Nema trojke za Zvezdu!

3. minut - Kalinić pogađa uz faul, dugo smo čekali na njegove poene! Nova trojka Murića, i to uz faul! Poeni Holinsa sa druge strane!

2. minut - Peti faul za Mitrovića, Murić pogađa oba bacanja! Posle promašaja na obe strane, Blažič krade loptu i poentira!

1. minut - Počeo je produžetak!

IV ČETVRTINA CEDEVITA OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA 76:76

10. minut - Promašuje Ivanović, a potom i Kalinić za 3! Ipak, iznudili su košarkaši Zvezde slobodna bacanja! Neverovatno, ponovo promašaj Holinsa sa linije slobodnih bacanja i prestup! Pokušali su izabranici Dejana Radonjića da izgrade poziciju za tri poena, ali ponovo slobodna bacanja! Ovog puta za Dobrića koji pogađa oba. Do kraja je ostalo 4.50.

Fauliran Murić, ide na liniju penala!

Neverovatna drama! Ivanović promašuje za 3, ali Mitrović uspeva da uhvati odbitak i poentira uz faul! Gledaće se snimak. Prizaju se poeni plus dodatno bacanje! Pogađa Mitrović, igraće se produžetak!

9. minut - Sjajno zakucavanje Dobrića, neverovatan meč! Dobrić pogađa jedno bacanje! Ogust iz neugodne situacije poentira!

KK Crvena zvezda, KK Cedevita Olimpija, ABA liga
foto: ABA liga/Ales Fevzer

8. minut - Ivanović pravo niotkuda pogađa za 3 poena! Potpuna ludnica, sada je pogodio i Holins!

7. minut - Ne može Zvezda da pogodi sa distance, a Cedevita skuplja dva po dva! Murić siguran sa linije slobodnih bacanja!

6. minut - Volters pravi grešku u vođenju lopte!

5. minut - Mitrović pravi faul u napadu! Murić pogađa za 3! Peta lična greška za Pulena koji će ranije zevršiti meč! Vajt promašuje za 3, Bolters ne uspeva da popravi! 67:62

4. minut - Novi promašaj Holinsa za 3! Zaustavljen Edžam, a potom trojka Nejta Voltersa!

3. minut - Posle zvrke u reketu, Ogust uspeva nekako da poenira! Dobrić pogađa za 3 poena! 64:59

2. minut - Dobrić promašuje posle prodora, ali Pulen ne promašuje! Konačno poeni Dobrića! 62:56

1. minut - Odmah dva slobodna bacanja za Edžama, jedno pogađa! Volters za Davidovca kome ispada lopta!

III ČETVRTINA CEDEVITA OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA 59:54

10. minut - Konačno poeni Davidovca, ali stiže hladan tuš - Ferel pogađa za 3! Zvezda nastavlja da promašuje sa penala!

9. minut - Jako neefikasna treća četvrtina! Šta su sve sada promašili košarkaši Zvezde, Davidovic ja promašio trojku, a onda je Lazić promašio zicer!

8. minut - Kakva rampa Alena Omića nad Mitrovićem! Promašuje Dobrić za 3, što je razljutilo Radonjića!

7. minut - Omić pogađa za 2! Ponovo izblokiran Mitrović! Dragić fauliran, pogađa jedno bacanje! 55:52

6. minut - Konačno trojka za Crvenu zvezdu, ovog puta Branko Lazić!

5. minut - Novi promašaj Nikole Kalinića za 3 poena, ali ispravlja Dobrić! Blokiran Kalinić, a potom koraci Ferela! 50:49

KK Crvena zvezda, KK Cedevita Olimpija, ABA liga
foto: ABA liga/Ales Fevzer

4. minut - Novi poeni sa linije penala za Cedevitu! Potom novi poeni posle prodora za Cedevitu, reaguje Radonjić tajm-autom!

3. minut - Faul u napadu Erona Vajta! Blažič je hteo da se izvuče iz neugodne situacije, pa je pogodio u glavu Omića! Holins uposlio Kuzmića, ali je izblokiran! Ferel pogađa jedno bacanja, pa konačno poeni Dobrića!

1. minut - Dobra odbrana Crvene zvezde na startu, Murić zaustavljen! Promašaj Voltersa sa poludistance. Promašaju na obe strane, Dragić na liniji slobodnih bacanja!

II ČETVRTINA CEDEVITA OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA 43:44

10. minut - Ide trojka Nejta Voltersa! Uzvraća Ferel sa poludistance! Edžam iznuđuje dva slobodna bacanja! Trojka Dobrića za kraj prvog poluvremena!

9. minut - Faul u napadu Pulena, pa tehnička, i to je 4. lična što može da bude ogroman problem za Cedevitu! Ponovo Zvezda ne koristi slobodna bacanja!

8. minut - Mitrović zaustavlja Pulena, s druge strane konačno pogađa Volters!

7. minut - Sada poeni Pulena, Crvena zvezda u potpunom kontraritmu!

6. minut - Novi promašaj Holinsa, ali Murić ne promašuje! Volters vraća u egal posle prodora!

5. minut - Džam pontira posle prodora za prvo izjednačenje na meču! Radonjić traži tajm-aut! Volters promašuje za 3! 33:33

4. minut - Opao je tempo igre, Cedevita na najmanjem zaostatku na meču! Dosta promašaja, dosta faulova!

3. minut - Promašuje Holins za 3, a potom su ponovo košarkaši Zvezde stigli do lopte, ali nisu uspeli da materijalizuju skok!

2. minut - Novi poeni za Mitrovića, Jaka Blažič siguran sa linije slobodnih bacanja! 26:31

1. minut - Ferel promašuje novi šut sa distance! Posle nedosuđenog faula za Mitrovića pod košem, Radonjić je negodovao i zaradio tehničku grešku! Pogađa Ferel jedno bacanjae 25:29

I ČETVRTINA CEDEVITA OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA 24:29

10. minut - Uspeva Zvezda da sačuva prednost i da vodi posle prve četvrtine, pre svega zahvaljujući tome što je Cedevita rano ušla u bonus!

9. minut - Prvi poeni Branka Lazića!

8. minut - Ogust siguran sa penala! Pokušao je Mitrović ispod koša, ali nipta od novih poena za crveno-bele. 21:24

7. minut - Novi poeni za Pulena, a potom i slobodna bacanja posle nove izgubljene lopte crveno-belih! Sjajan potez Mitrovića, potom uzvraća Murić! 20:24

6. minut - Serija od 6 poena domaćih, trojka Pulena! Treća trojka za Holinsa, sve sa istog mesta! Dragić pogađa posle prodora! 14:22

5. minut - Omić pogađa za 2, a Vajt pogađa novu trojku! Promašuje Blažič poale prodara, ali pokupili su košarkaši Cedevite loptu i zabeležili nove poene 10:19

4. minut - Nova trojka za Holinsa! Nastavlja Zvezda da rešeta, Kalinić pogađa novu trojku! 5:16

3. minut - Omić za Dragića! Sada serija Olimpije! Holins sa druge strane pogađa za 3!

2. minut - Upisuje se i Vajt, novi laki poeni za Zvezdu! Međutim, seriju prekida Murić - trojkom! 3:7

1. minut - Kalinić otvara meč trojkom! Dragić ne uspava da uzvrati sa druge strane! Upisuje poene i Nejt Volters posle prodora!

Košarkaši Crvene zvezde imaju "meč loptu" za plasman u finale ABA liga protiv ekipe Cedevita Olimpije.

Utakmica se igra u "Stožicama" od 18 i 30, a crveno-beli u Ljubljanu stižu nakon izvojevane pobede pred domaćim navijačima rezultatom 93:82.

Ovo će biti osmi meč dva kluba od kada je slovenački klub preseljen iz Zagreba u Ljubljanu 2019. i igra pod nazivom Cedevita Olimpija.

Trenutni skor je 6-1 za crveno-bele koji su u poslednjem meču u Sloveniji u dramatičnoj završnici slavili 83:82.

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija
Crvena zvezda - Cedevita Olimpijafoto: Starsport©

Još uvek nije poznat termin potencijalne majstorije, a očekuje se da crveno-beli i na gostujućem terenu imaju popriličan broja navijača.

Inače, ukoliko već večeras završe posao, biće u prilici da se bore za šesti prsten regionalnog takmičenja, a bilo bi im to sedmo uzastopno finale.

U drugoj polufinalnoj seriji igraju Partizan i Budućnost. Podgoričani su u nedelju trojkom u poslednjim sekundama meča izborili "majstoricu" koja će se igrati u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.