OVO SU REZULTATI GLASANJA ZA MVP-ja: Kakva je imena Jokić ostavio iza sebe... DALEKO IZA!
Nikola Jokić, Foto: Profimedia

ubedljivo

OVO SU REZULTATI GLASANJA ZA MVP-ja: Kakva je imena Jokić ostavio iza sebe... DALEKO IZA!

Za prestižno priznanje glasa panel sačinjen od sportskih novinara i emitera, a od 2010. onlajn glasaju i navijači

Objavljeno:

Nikola Jokić je i zvanično proglašen za MVP-ja NBA lige drugu sezonu zaredom, a objavljeni su i kompletni rezultati glasanja za najkorisnijeg igrača najjače košarkaške lige sveta.

As Denvera je nagradu primio u rodnom Somboru, u svom okruženju i elementu, a u užem krugu za istu, od ranije se znalo da su još dva centra NBA lige (u poslednje vreme su definitivno cenjeniji od bekova i krila), Žoel Embid i Janis Antetokumpo.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter/@nuggets

Za prestižno priznanje glasa panel sačinjen od sportskih novinara i emitera, a od 2010. onlajn glasaju i navijači. Jokić je dobio ukupno 875 poena (za prvo mesto se dobija 10 poena, za drugo 7, treće 5, četvrto 3 i peto 1 glas). Embidu je pripalo 706, a Antetokumpu 595 poena.

Iza se ređaju sve sama jaka imena: kapiten najboljeg tima ligaškog dela sezone, Finiks Sansa, Devin Buker (216), zatim Luka Dončić (146), Džejson Tejtum, Dža Morent, Stef Kari, Kris Pol, Demar Derozan, Lebron Džejms, Kevin Durent...

Upadljivo je da je "Džoker" za čak 65% glasača najkorisniji igrač lige - imao je 65 prvih mesta, a Kamerunac iz Filadelfije, Embid, 26. Preostalih 9 pripalo je Janisu iz aktuelnog šampiona Milvokija.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.