DUPLA MVP TITULA NE MENJA JOKIĆA: Govoriću svojoj deci da sam nekada bio DOBAR košarkaš...
Nikola Jokić, Foto: Printscreen/youtube/Denver Nuggets

ostaje isti

DUPLA MVP TITULA NE MENJA JOKIĆA: Govoriću svojoj deci da sam nekada bio DOBAR košarkaš...

Nikola Jokić je 13. košarkaš u istoriji NBA lige koji je uspeo da odbrani titulu MVP-ja

Objavljeno: 07:20h

Srpski košarkaš i centar Denvera Nikola Jokić (27) sumirao je utiske nakon osvajanja druge uzastopne MVP titule NBA lige.

Jedan od najboljih igrača današnjice se posle poraza od Golden stejta u prvom kolu plej-ofa vratio u rodni Sombor, gde je u krugu porodice, prijatelja i trenera Majka Melouna dočekao trofej namenjen najkorisnijem igraču najjače košarkaške lige sveta.

Četvorostruki Ol-star je u video razgovoru sa voditeljem emisije “NBA on TNT“ Enrijem Džonsonom, otkrio na šaljiv način koliko mu znači ova prestižna nagrada.

1 / 5 Foto: Profimedia

“Sada trenutno ne razmišljam puno o tome, ali verovatno ću kada postanem star, debeo i džangrizav“, rekao je sa osmehom Jokić i dodao:

“Govoriću svojoj deci da sam nekada bio dobar košarkaš... Svi znaju da sam isti čovek i nadam se da me ovo neće promeniti u budućnosti“.

Nikola Jokić je 13. košarkaš u istoriji NBA lige koji je uspeo da odbrani titulu MVP-ja, a takođe je postao i tek peti centar kome je ovo pošlo za rukom. U odabranom društvu su još i Bil Rasel, Vilt Čemberlejn, Karim Abdul Džabar i Mozes Meloun.

“Samo to što se moje ime pominje među tim velikanima, koji su obeležili ovaj sport i ligu, mi mnogo znači. Najviše zbog neke vrste nasleđa koju želim ostavim iza sebe“.

Nikola Jokić
foto: Profimeida

Američkog novinara je zanimalo ko su bili Jokićevi košarkaški uzori.

“Kada sam došao u NBA ugledao sam se na Tima Dankana i na njemu sam bazirao svoju igru. On je bio fenomenalan košarkaš i može se reći da mi je bio savršen uzor. Pored njega tu su, hajde da kažemo i igrači koji nisu imali neke `specijalne pokrete` Novicki, Oldridž i Dijao...“, rekao je Jokić, koji se potom osvrnuo i učinak Denvera poslednjih sezona.

“Ono što smo uradili proteklih godina je nešto zaista neverovatno... Naročito kada smo se dva puta u plej-ofu u Orlandu vraćali posle 3:1 u seriji. Svake godine rastemo kao tim i posebno ću se sećati ovih trenutaka kada budem bio stariji“, zaključio je Nikola Jokić.

Srpski centar dobio je ukupno 65 glasova za MVP-ja, čak 39 više od najbližeg konkurenta Žoela Embida, koji je osvojio 26. Treći je bio Janis Antetokumpo sa devet glasova za prvo mesto.

(Espreso/Arenasport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.