VELIKA ŠTETA ZA OBRADOVIĆA! Monako bez F4, Olimpijakos stiže u Beograd!
Olimpijakos - Monako, Foto: Profimedia

majstorica odlučila borbu za f4!

VELIKA ŠTETA ZA OBRADOVIĆA! Monako bez F4, Olimpijakos stiže u Beograd!

Izabranici Saše Obradovića praženi u petom meču u Pireju i ostali bez plasmana na F4 Evrolige

Objavljeno: 22:29h

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Monaka 94:88 u odlučujućem meču četvrtfinala plej-ofa i ukupnim rezultatom 3-2 plasirali se na Fajnal-for Evrolige u Beogradu.

Grčka ekipa će se u borbi za plasman u finale sastati sa aktuelnim prvakom Evrope Anadolu Efesom, a u drugom polufinalu rivali će biti španski velikani Real Madrid i Barselona.

U neverovatnoj atmosferi prepune dvorane "Mira i prijateljstva" od prvog do poslednjeg minuta viđena je velika borba, a maksimalnih plus 11 Monako je imao u finišu prvog poluvremena.

Saša Obradović
Saša Obradovićfoto: Profimedia

Ekipa Saše Obradovića je na odmor otišla sa sedam poena prednosti (48:41).

Olimpijakos je u nastavku utakmice zaigrao mnogo agilnije u odbrani, a na krilima velike podrške sa tribina serijom 11:2 u 26. minutu je preokrenuo na 56:55.

Uspeo je Monako da odbije nalet tima iz Pireja i trojkom Danila Anđušića u poslednjem minutu treće deonice ode na 67:62.

Kulminacija je bila u poslednjem periodu u kome je viđeno nekoliko preokreta, a jedan od ključnih detalja bila je trojka do tada malo primećenog Kostasa Slukasa za 89:83 na dva minuta i pet sekudni pre kraja. Majk Džejms je pogodio neverovatnu trojku i vratio svoj tim na posed zaostatka (89:86), a nakon što je Slukas ubacio oba penala (91:86) trener gostiju Obradović je tražio tajm-aut.

Kostas Slukas
Kostas Slukasfoto: Profimedia

Tačku na sjajan meč stavio je Tajler Dorsi trojkom na 78 sekundi pre kraja za nedostižnih 94:88. Duel u Pireju je bio prekinut devet sekundi pre kraja jer su navijači uleteli u teren, ali je ubrzo nastavljen.

Fajnal-for u Beogradu na programu je od 19. do 21. maja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.