PEŠIĆ U VELIKOM PROBLEMU PRED NASTAVAK KVALIFIKACIJA! NBA liga kroji spisak "Orlova"
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

amerikanci na popuštaju!

PEŠIĆ U VELIKOM PROBLEMU PRED NASTAVAK KVALIFIKACIJA! NBA liga kroji spisak "Orlova"

Naši internacionalci z Amerike gotovo sigurno neće biti na raspolaganju selektoru za utakmice koje se igraju 30. juna i 3. jula

Objavljeno: 15:25h

Po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država, selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i direktor Dragan Tarlać istakli su da su imali odlične razgovore sa svim igračima.

Kasnije su to potvrdili i sami srpski internacionalci u najjačoj ligi na svetu koja bi ipak mogla da kroji spisak Orlova, pre svega u junu. Tačnije, kao svakog leta, priličnu ulogu van terena igra famozno osiguranje.

Prema dogovoru NBA i FIBA, to osiguranje pokriva našim internacionalcima iz SAD (odnosno svim NBA igračima koji žele da igraju za nacionalne timove) maksimalno 28 dana u reprezentativnom programu pre početka Evrobasketa, računajući i osam dana junskog prozora (utakmice se igraju u terminu 30. juni - 3. juli i 22. avgust - 30. avgust, ali NBA osiguranje "upisuje" i dane za pripremu, od 27. juna) i Evrobasketa (1. septembar - 18. septembar).

1 / 3 Foto: Emilija Jovanović

Dakle, ako bi Bjelica, Jokić, Bogdanović, Marjanović i Pokuševski igrali u junu, pripremama za avgustovski prozor (22-30. avgust) i Evrobasket (1-18. septembar) mogli bi da se priključe tek nekoliko dana pre početka druge faze kvalifikacija za Svetski kup, jer osiguranje ne bi moglo više da im "pokrije".

Da li može i bez osiguranja? Teoretski može, ali uz ogroman rizik za igrače i Košarkaški savez Srbije, kome bi se unizio visok status kod NBA timova koji bi narednih godina 'bez pardona' zabranili srpskim igračima da igraju za Orlove.

S obzirom na to da nas, bar na papiru najlakši posao očekuje u junu (dueli sa Letonijom i Belgijom), a da u avgustu igramo protiv dva tima iz grupe B u kojoj su Grčka, Turska, Belorusija i Britanija, što će biti svojevrsna generalna proba za Evropsko prvenstvo, logično je očekivati da naši NBA igrači, pritisnuti osiguranjem, preskoče prve junske utakmice i posle u kontinuitetu, bez ikakvih vremenskih stega počnu pripreme za avgustovske i septembarske izazove.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.