ON JE BIO NAJVEĆI FAVORIT: Košarkaš Mege izabran za najboljeg mladog igrača ABA lige!
Košarkaši Mege, Foto: Starsport©

ZVANIČNO

ON JE BIO NAJVEĆI FAVORIT: Košarkaš Mege izabran za najboljeg mladog igrača ABA lige!

Za priznanja glasaju treneri, novinari i navijači

Objavljeno:

Za najboljeg trenera ABA lige proglašen je Željko Obradović, odabrana je i prva petorka šampionata, dok je titulu najboljeg defanzivca regiona odbranio kapiten Crvene zvezde Branko Lazić. Veliko priznanje stiglo je i na adresu mladog Nikole Jovića iz Mege Mozzart koji je proglašen za najboljeg mladog igrača.

Odlični napadač beogradske ekipe dobio je 43,2 odsto od ukupnog broja glasova, a nagradu je odneo ispred saigrača Karla Matkovića (16,1 odsto) i Roka Prkačina iz Cibone (9,3 odsto).

Za priznanja glasaju treneri, novinari i navijači, a Nikola je bio najbolji u glasanjima trenera i novinara, drugi u izboru navijača.

Nikoli Joviću je ovo druga sezona u ABA ligi. Stekao je punu afirmaciju i postao jedan od lidera Mega Mozzart tima. Ovaj 18-godišnjak je u proseku postizao 11,7 poena, 4,4 skoka, 3,4 asistencije i 12,7 poena po utakmici. Definitivno je zaslužio priznanje za najboljeg mladog igrača regionalnog prvenstva.

Mladi košarkaš Mege Mozzart se prijavio i za predstojeći NBA draft, a jasno je da će mu ova nagrada samo pomoći da poraste u očima timova iz najjače lige sveta, samim tim i da što pre bude odabran.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.