NBA ANALITIČAR HVALIO SRPSKOG KOŠARKAŠA! Jokić jedini može da povuče ekipu!
Nikola Jokić, Foto: Profimedia

rezime!

NBA ANALITIČAR HVALIO SRPSKOG KOŠARKAŠA! Jokić jedini može da povuče ekipu!

Šon Pauel smatra da će Denver biti među prvih pet timova sledeće sezone

Objavljeno: 11:37h

NBA plej-of traje nedelju dana. Samo jedan tim je eliminisan. Reputacija se formira, ojačava i narušava, a uzbuđenja na terenu uglavnom ne nedostaje.

NBA analitičar Šon Pauel, koji prati NBA duže od 25 godina, izneo je svoje utiske o prvoj sedmici plej-ofa 2022, iz koje izdvajamo mišljenje o Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima.

- Nikola Jokić jedini može da povuče ekipu Denvera. Bilo je izvanredno impresivno gledati kako Jokić, najkorisniji NBA igrač 2020/2021, igra još jednu MVP sezonu, na nekoliko nivoa još i bolje. Njegovo sagledavanje igre, rad nogu, šut, skok i dodavanja su na visokom nivou od premijerne večeri 75. NBA sezone. Sjajni srpski centar je vodio tim Nagetsa do 48 pobeda bez Majkla Portera i Džamala Mareja tokom skoro čitavog trajanja regularne sezone. Na početku plej-ofa, Nikola Jokić je još imao energije, ali Nagetsi su ponudili slab odgovor protiv moćnih i spremnih Voriorsa. I to je razumljivo, čak i uz Jokićevu dobru seriju - izjavio je Pauel i dodao:

Nikola Jokić, Golden Stejt Voriors, Denver Nagets
foto: Profimedia

- Međutim, ono što čega smo postali svesni, ili barem verujemo da je tako, jeste da će Denver biti među prvih pet timova sledeće sezone, kada se njihova druga i treća najbolja opcija, Marej i Porter, vrate u postavu. U tom smislu, oni su veoma slični LA Klipersima, koji su morali da se snađu bez Kavaja Lenarda, i sa delimično spremnim Polom Džordžom - smatra Pauel.

Kada je reč o Atlanta Hoksima našeg Bogdana Bogdanovića, koji su na rubu eliminacije od Majami Hita, Pauel misli da je Treu Jangu potreban saigrač superstar.

Bogdan Bogdanović, Tre Jang, Atlanta Hoks
foto: Profimedia

Što se tiče ostalih ekipa, Pauel smatra da je Džejson Tejtum MVP prve runde plej-ofa, Baksi imaju "dubinu", Memfis ima tim za budućnost, Bulsi su razočarali, Rudi Gober je izgubio poverenje saigrača u Juti, dok Filadelfijin Džejms Harden nije onaj iz Hjuston Roketsa.

Tu je i Zajon Vilijamson, za koga Pauel smatra da ima razloga da ostane u Nju Orleansu. "Spleš braća" više nisu tandem već triling sa Džordanom Pulom, a ovo nije godina Kevina Durenta. Kris Pol je na vruncu i spreman da konačno osvoji prsten, Torontu nedostaje jedna karika kakva je 2019. bio Kavaj Lenard, dok Karl-Entoni Tauns kao da nema poverenje saigrača u Minesoti. Mnogi su sumnjali, ali Džejson Kid je ispao savršen čovek za Dalas, dok je Pet Rajli opet izveo magiju i sastavio sjajan tim u Majamiju.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.