KLAUZULA O REPREZENTACIJI U JOKIĆEVOM UGOVORU? Više nema dileme!
Nikola Jokić, Foto: Printscreen/youtube/Denver Nuggets

sada je sve jasno!

KLAUZULA O REPREZENTACIJI U JOKIĆEVOM UGOVORU? Više nema dileme!

Igranje Nikola Jokića za reprezentaciju Srbije je večita tema, a njegov menadžer je objasnio kako funkcioniše čitav "mehanizam"

Objavljeno: 07:41h

Menadžer MVP-ja NBA lige, Miško Ražnatović je obradovao naciju rečima da postoje velike šanse da Nikola Jokić zaigra na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Denver trenutno gubi u seriji od Golden Stejt Voriorsa sa 3:1 u plej-ofu, pa bi srpski as mogao ranije da završi sezonu.

Ražnatović je otkrio da su veće šanse da će Srbija imati najboljeg igrača planete u timu nego u kvalifikacija za Olimpijske igre.

Tokom gostovanja u podkastu "Inkubator" je Ražnatović odgovarao i na pitanja gledalaca. Među njima se našlo i jedno dosta interesantno. Može li Jokić u svoj ugovor da stavi klauzulu po kojoj bi Denver morao da ga pusti da igra za reprezentaciju? Dodatnu težinu ima i to što Nagetsi spremaju supermaks ugovor za njega.

Miško Ražnatović
Miško Ražnatovićfoto: Dado Đilas

- Ne postoji mogućnost bilo koje vrste klauzule. Postoji standardni tekst ugovora. Ti ugovori ne regulišu šta igrači rade kada se sezona završi. To jednostavno nije tema - rekao je Ražnatović.

Upravo je zbog teme potpisivanja ugovora popularni menadžer dobio pitanje da uporedi to u fudbalu i košarci.

- To je totalno suprotno. U košarci obeštećenja skoro da nema, to je praktično zamrla kategorija, možda se desi par slučajeva godišnje. U fudbalu se sve vrti oko obeštećenja, od toga žive klubovi, deo novca uzimaju agenti, to je značajan deo prihoda. Mi u košarci pravimo što kraće ugovore, da bi igrači imali slobodu izbora, dok u fudbalu to rade na duži period - zaključio je Ražnatović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.