SRBIN IZ AMERIKE ZA KOGA SE SVI RASPITUJU: Zvao ga Partizan, otac mu igrao za Zvezdu, Pešić ga vidi u dresu Srbije
Saša Stefanović, Foto: Printscreen/youtube/Tremendous Upside

videćemo šta će biti

SRBIN IZ AMERIKE ZA KOGA SE SVI RASPITUJU: Zvao ga Partizan, otac mu igrao za Zvezdu, Pešić ga vidi u dresu Srbije

Nadam se da ću uspeti da igram za Srbiju, da će Pešić i Tarlać nastaviti da budu zainteresovani za mene

Objavljeno:

Košarkaš američkog univerziteta Purdju Saša Stefanović nova je nada srpske košarke.

On je otkrio da je za njega bio zainteresovan Partizan, čijem se pozivu nada i sledeće sezone, te da sanja i o nastupu za reprezentaciju Srbije.

Stefanović ima 23 godine,visok je 196 centimetara i igra na poziciji beka. Protekle sezone je beležio 10,4 poena po meču uz 38% šuta za tri poena u NCAA ligi.

- Partizan je bio zainteresovan za mene, zvali su mog oca. Ipak, čekala me je poslednja godina na koledžu, završavam master sada. Nadao sam se da će me želeti i sledeće godine, da se neće mnogo promeniti. Nadam se da ću imati priliku, velika je čast da me timovi iz Srbije žele. Moj tata je igrao za Zvezdu, a mene je zvao Partizan. Trener Obradović je legenda, poštujem njegov stil. Ako me ponovo zovu… Držim to u mislima. Takođe, mislio sam da imamo šansu da osvojimo NCAA - rekao je Stefanović za Sport klub.

Momak rođen u Indijani se posebno nada da će jednog dana postati reprezentativac Srbije.

- Selektor Pešić i Dragan Tarlać su obilazili ovde NBA igrače, u kontaktu su sa mojim ocem. Bio sam kratko sa U20 selekcijom. Nisam rođen u Srbiji, nisam odatle, ali odatle potičem. Jedan od mojih snova jeste da nosim dres reprezentacije Srbije. Osećam da bih mogao da dodam neku vrednost nacionalnom timu. Imamo mnogo odličnih igrača, ali mogao bih da raširim teren, da šutiram - kaže Stefanović.

Stefanović je ove sezone završio koledž karijeru pa se očekuje prvi profesionalni angažman.

- Šta god da treneri kažu, radio bih. Nadam se da ću uspeti da igram za Srbiju, da će Pešić i Tarlać nastaviti da budu zainteresovani za mene. Kad god gledam neki sport, navijam za Srbiju, ne za SAD - dodaje mladi košarkaš.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.