PUNA ARENA BRANI CRNO BELI TRON: Obradović prezadovoljan tom činjenicom, odužićemo im se na parketu, nema nervoze!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

hrabro

PUNA ARENA BRANI CRNO BELI TRON: Obradović prezadovoljan tom činjenicom, odužićemo im se na parketu, nema nervoze!

Ono što je bitno je da se bude koncentrisan jer je ovo jedna utakmica

Objavljeno:

Pred košarkašima Partizana je utakmica osmine finala Burse (sreda, 20.30h). Utakmica koja se igra na jednu pobedu, i u kojoj poraz znači kraj sezone u Evrokupu. Ako neko zna kako se tim priprema za najvažnije mečeve onda je to Željko Obradović.

Najtrofejniji stručnjak Evrope pred meč sa turskim timom ističe da nema nervoze, da su svi igrači dobro trenirali i da je utakmica pripremljena na odličan način.

Sistem takmičenja ne ide baš na ruku favoritima, to je na svojoj koži osetio i Huventud. U jednoj utakmici gotovo da niko nema ulogu autsajdera, a Obradović je svestan toga i apostrofira koncentraciju kao jednu od glavnih stvari na koju će njegovi puleni morati da obrate pažnju.

- Nervoze naravno da nema. Ono što je bitno je da se bude koncentrisan jer je ovo jedna utakmica. Sistem takmičenja je napravljen takav kakav je napravljen još letos, tako da smo svesni da je ovo najvažniji deo sezone. Igrali smo sve da bismo bili u ovoj situaciji, da bismo igrali plej-of.

1 / 9 Foto: Starsport©

Partizan je najmlađi tim Evrokupa sa prosekom godina 23,6. Popularni Žoc kaže da su svi dobro trenirali u prethodnom periodu i da se nada da će imati pristup utakmici kao u nekoliko prethodnih.

- Rade dobro, treniraju dobro u poslednje vreme i sve se to vidi na parketu. Nadam se da ćemo biti mirni, staloženi i agresivni kao u prethodnih par utakmica, i to je put i način da se pobedi i ide u sledeće kolo.

O Bursi se, prema rečima Obradovića, zna apsolutno sve. Odrađena je temeljna priprema utakmice i crno-beli su potpuno spremni za meč. Obradović je iskoristio priliku i da pohvali svog kolegu Dušana Alimpijevića koji sedi na klupi Burse.

- Napravili smo analizu i dobar skauting, odradili sve ono što je bitno za tu utakmicu. Oni su izuzetno dobar tim, igraju u poslednje vreme zaista dobro. Imaju seriju dobrih rezultata. Vođeni su odlično od mog mladog kolege, čestitam zaista Alimpijeviću na svemu onome što radi u Bursi. Stabilizovao je ekipu i to je ono što se vidi.

"Štark Arena" biće ponovo puna do vrha, a šef sručnog štaba crno-belih je još jednom naglasio koliko su navijači bitni za ekipu i zahvalio im se na podršci u dosadašnjem delu sezone.

- Zna se šta su navijači Partizana i koliko mogu da pomognu. Ja sam prezadovoljan tom činjenicom da smo se uvek sa njima osećali prijatno i uvek su nam davali dodatni vetar u leđa igračima. Mislim da to za mladu ekipu, a i za ove iskusnije, mnogo znači. Ovo je prilika da se zahvalim za sve do sada što su uradili tokom sezone, na toj podršci koja je neverovatna i da samo tako nastave.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.