DALAS NE MOŽE BEZ DONČIĆA! Juta slavila u gostima, svi gledaju u Slovenca!
Luka Dončić i Bobi Marjanović, Foto: Profimedia

plej-of nba lige!

DALAS NE MOŽE BEZ DONČIĆA! Juta slavila u gostima, svi gledaju u Slovenca!

Goste je do trijumfa predvodio Donovan Mičel sa 32 poena i po šest asistencija i skokova

Objavljeno: 22:31h

Košarkaši Dalasa i Jute odigrali su prvu plej-of utakmicu ovogodišnjeg izdanja NBA lige, a više razloga za radovanje imaju gosti iz Solt Lejk Sitija.

Juta je slavila na ovom meču rezultatom 99:93 protiv Maveriksa koji su bili oslabljeni neigranjem Luke Dončića. Zvezda Dalasa je doživela povredu lista u poslednjoj utakmici sezone i zbog toga je upitno da li će nastupiti i u narednim utakmicama prve runde plej-ofa.

Goste je do trijumfa predvodio Donovan Mičel sa 32 poena i po šest asistencija i skokova. Bojan Bogdanović je dodao 26 uz pet skokova i četiri asistencije, a treći na listi strelaca "Džeza" je bio Majkl Konli koji je meč završio sa 13 poena.

Dvocifreni je bio još Džordan Klarkson sa 10 poena, dok je Rudi Gober imao neobično veče koje je završio sa pet poena i 17 skokova. Francuski centar je sve poene postigao sa linije za slobodna bacanja, a imao je samo jedan pokušaj iz igre za 35 minuta na parketu.

Kod protivnika se istakao Džejlen Branson sa 24 poena, sedam skokova i pet asistencija. Pratio ga je Spenser Dinvidi sa 22 poena i osam asistencija, dok je Redži Bulok imao 15.

Tim Džejsona Kida je vodio veći deo prvog poluvremena u finišu kog je Bojan Bogdanović ubacio trojku nakon čega Juta nije ispustila prednost do kraja meča i povela je u seriji.

Naredni meč se takođe igra u "Amerikan Erlajns Centru" u Teksasu, a na programu je 19. aprila.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.