ČLAN LEGENDARNE PATIZANOVE GENERACIJE PRIZNAO! Ja tu utakmicu koju sam igrao, nikada nisam odgledao!
Proslava Partizanove titule iz Istanbula, Foto: Starsport©

ISKRENO!

ČLAN LEGENDARNE PATIZANOVE GENERACIJE PRIZNAO! Ja tu utakmicu koju sam igrao, nikada nisam odgledao!

Navršava se 30 godina od čuvenog finala iz Istanbula

Objavljeno: 12:19h

Svake godine je 16. april dan radosti i emocija među navijačima Partizana, a ovog puta biće zaokružen veliki jubilej. Navršava se 30 godina od čuvenog finala Evrolige u Istanbulu protiv Huventuda i osvajanja Evrope pobedom nad favorizovanim španskim velikanom rezultatom 71:70.

I danas, tri decenije kasnije, prva asocijacija jeste trojka Aleksandra Đorđevića u poslednjoj sekundi za pobedu, ali lovorike idu svim akterima nezaboravnog meča u dvorani "Abdi Ipekči".

Trideset godina kasnije, svoja sećanja podelio je jedan od najmlađih iz te generacije, tada 19-godišnji Nikola Lončar.

- Prošlo je baš dosta vremena i, sa ove tačke gledišta, ne dolaze mi u misli nikakve anegdote. Samo mi je u glavi da je to nemogući uspeh te generacije koja je osvojila Evroligu u sezoni 1991/1992. Zapitamo se svi da li je uopšte moguće da se to desilo, pre toliko vremena? Sa druge strane, mi se stalno sećamo tog 16. aprila, među nama stalno neko zove i pita, danas je 15. ili 27. godišnjica. Svi smo posle toga izgradili svoje karijere, stekli porodice... Dosta stvari se desilo u ovih 30 godina, ali uvek ostaje sećanje na najveći uspeh srpske klupske košarke i vredi razmišljati o tome kako smo uopšte došli u situaciju da postanemo šampioni Evrope - počeo je Lončar priču za B92.net. i dodao:

1 / 3 Foto: Starsport©

- Ja tu utakmicu koju sam igrao, evo punih 30 godina kasnije, nikada nisam odgledao. Nijednom. Detalji su mi ostali i to je to. Sve se završilo kako treba i nema potrebe da se vraćam unazad. Pobedili smo i uopšte me nije interesovalo šta se desilo. Važno je samo da smo pobedili.

Kada je Sale Đorđević ubacio tu trojku, da li ste i vi "zaćutali na trenutak", kao što je izgovorio legendarni komentator Dragan Nikitović, ili ste imali neku drugačiju reakciju?

- Nisam zaćutao, odmah je krenulo slavlje. Ali, iskreno, šta god da ti sada kažem, slagaću sto odsto. To je bilo pre 30 godina! Baš mi je teško da se setim tog trenutka. Samo znam da sam od radosti skakao, vrištao, išao od jednog do drugog saigrača. Moraću, izgleda, ipak da pogledam taj snimak da bih se podsetio.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.