LITVANCI NEMAJU SRAMA! Dovode u pitanje Fajnal-for Evrolige u Beogradu zbog političkih razloga!
Žalgiris - Crvena zvezda, Foto: Printscreen/youtube/Guardian Sport

posle haosa u kaunasu!

LITVANCI NEMAJU SRAMA! Dovode u pitanje Fajnal-for Evrolige u Beogradu zbog političkih razloga!

Košarkaši Crvene zvezde su morali da igraju u neprijateljskoj atmosferu u Litvaniji, a sada je čelnik Žalgirisa otišao dalje

Objavljeno: 15:00h

Generalni menadžer Žalgirisa Paulius Motiejunas misli da zbog cele situacije oko rata F4 ne bi trebalo da bude održan u Srbiji.

Nakon što je njegova ekipa kažnjena sa devet hiljada evra zbog nesportskog ponašanja navijača u meču protiv Crvene zvezde, generalni menadžer Žalgirisa je izjavio kako je pogrešno što će fajnal-for ove godine biti odigran u glavnom gradu Srbije.

- Kao Litvanac, kad sagledam celu sliku rata, mislim da je pogrešno i vreme i mesto (da se F4 održi u Beogradu). Odluka je doneta ranije i ona se sada ne može promeniti, ali ako me pitate da li je to pravo mesto, rekao bih da nije - izjavio je Motiejunas.

Žalgiris - Crvena zvezda
Žalgiris - Crvena zvezdafoto: Twitter/kkcrvenazvezda

Dodao je i da mu je neshvatljiva kazna Evrolige.

- Iznenađeni smo zbog kriterijuma zbog koga su nas kaznili. Faktički smo kažnjeni zbog podrške Ukrajini i to nas je iznenadilo.

Motiejunas je u intervjuu za litvanski portal "Basketnjuz" izjavio i kako ne očekuje da će se ruske ekipe vratiti u Evroligu, kao i da su lažne vesti da će Rusi formirati novo takmičenje u kome bi pored njih između ostalih nastupale i ekipe iz Srbije, Turske i Grčke.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.