AVRAMOVIĆ OTVORIO DUŠU: Ispričao zašto je počeo da trenira košarku, kao i zbog čega je POTPISAO za PARTIZAN!
Aleksa Avramović, Foto: Emilija Jovanović

ISKRENO

AVRAMOVIĆ OTVORIO DUŠU: Ispričao zašto je počeo da trenira košarku, kao i zbog čega je POTPISAO za PARTIZAN!

Upitan o partijama matičnog kluba i najboljoj košarci koja se opet igra pored Morave

Objavljeno:

Nepodeljeno je mišljenje stručne javnosti da je Čačanin Aleksa Avramović najbolji srpski košarkaš u najjačoj regionalnoj ABA ligi.

On je na poziv svog zemljaka, takođe Čačanina i najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića, kako sam kaže, i došao, tj. vratio se u srpsku košarku nakon zapaženih uloga u italijanskoj i španskoj košarci, i sa nepunih 28 godina, iako vrlo iskusan, čeka ga još sigurno mnogo što klupskih što reprezentativnih izazova.

Najpre u pokušaju da svoj Partizan dovede do titule, a i u završnici ovogodišnjeg drugog po važnosti evropskog takmičenja, Evrokupa. Da bi za sve naredne obaveze imao snage i energije, pored redovnog treninga i odmora, ovaj nadareni Čačanin ima jasnu formulu.

- Volim da odem i redovno posećujem manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Jednostavno, to me odmara. Osim toga, snagu crpim i iz odlazaka u Koštuniće i Pranjane, kum mi je iz Pranjana i baš volim tamo da boravim, čini me vrlo mirnim - ističe u razgovoru za agenciju RINA Avramović.

KK Partizan, Aleksa Avramović
foto: Emilija Jovanović

Kada je reč o osvrtu na svoj rodni grad, navodi da je Čačak mesto u kojem je živeo, "a sigurno ću opet živeti i planiram da se vratim jednog dana -

Avramović je inače završio čuvenu Čačansku gimnaziju, bio dobar đak i u osnovnoj i u srednjoj školi jer, kaže, nije mogao biti siguran da li će uspeti u košarci. - Od malih nogu sam imao svest o tome da se možda neće poklopiti sve kockice da budem košarkaš. Išao sam redovno u školu. U gimnaziji sam bio vrlodobar, odeljenje mi je bilo fantastično. Većina prijatelja mi je danas iz srednje škole, to su moji Čačani. Pamtim sve ekskurzije sa društvom i mislim da sam imao tu sreću da tako, ja mislim 'zdravo' odrastam. Naravno, i da doživim maturu - ukazuje Avramović na aspekt brzog odvajanja i osamostaljenja koje važi za profesionalne sportiste još od ranih srednjoškolskih dana što je on, kako navodi, srećom izbegao.

- Nisam želeo da idem vanrednim putem, sve redovno, i mislim da se sve može postići kad se hoće. Potom upisujem Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, naravno redovno - napominje sagovornik RINE.

Upitan o partijama matičnog kluba i najboljoj košarci koja se opet igra pored Morave, navodi da je veoma srećan zbog uspeha Borca i da su poboljšanja značajna i vidljiva u odnosu na vreme kada je on bio "borac". - Borac je tradicija, istorija. Tu sam počeo, a tu ću, nadam se, i završiti jednog dana svoju karijeru!", jasan je Avramović, koji kaže da prati Borac u ABA ligi, da se raduje njihovim uspesima i pobedama, a bilo je, dodaje, i mečeva gde je mogao "zrelije" i "nezasluženo gubio -

Aleksa Avramović
foto: Espreso/Emilija Jovanović

Pohvalno se izrazio o treneru Marku Marinoviću: "Malina je sjajan. Strahovito je unapredio Borac. Želim im sve najbolje".

Na pitanje kako sarađuje sa zemljakom Obradovićem danas u Partizanu, Avramović naglašava da je upravo Željko zaslužan za njegov povratak.

- Znamo svi ko je Željko, na njegov poziv sam i došao i svestan sam da uz njega dosta napredujem. Danas sam svakako mnogo bolji igrač nego pre godinu dana - zaključio je Aleksa Avramović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.