MOŽDA JE OVO NAJVEĆE NAMEŠTANJE IKADA U SPORTU! Navijači na tribinama se smejali, klubovi ŽESTOKO kažnjeni! (VIDEO)
Detalj sa košarkaške utakmice između klubova Depiro i Hibernijans, Foto: Printscreen/Twitter/byProfMert

sramota!

MOŽDA JE OVO NAJVEĆE NAMEŠTANJE IKADA U SPORTU! Navijači na tribinama se smejali, klubovi ŽESTOKO kažnjeni! (VIDEO)

Malteški košarkaški savez je poništio utakmicu i oba kluba odmah izbacio iz lige

Objavljeno: 11:02h

Prošlog vikenda u malteškoj košarkaškoj ligi odigran je meč koji su tamošnji mediji nazvali “najsramnijom utakmicom u istoriji košarke”.

Kada se pogleda kako je izgledala, opis je apsolutno tačan. Reč je o jednom od najvećih nameštanja utakmica ikada viđenih na sportskim terenima.

Depiro i Hibernijans utakmicu su završili rezultatom 69:68 u korist domaćih nakon što nisu postigli nijedan koš u poslednjih šest minuta i 30 sekundi igre! Nije ishod bio ovakav zato što su košarkaši loši pa nisu mogli da pogode koš, već zato što niko nije ni pokušao da šutne.

Šest i po minuta se igrala utakmica puna gubljenja poseda tokom kojih se lopta poput loptice za fliper odbijala po terenu, a niko nije pokazao ni trunku želje da je šutne prema košu. Navijači na tribinama su se smejali jer su znali da ekipe nameštaju rezultat za bolje pozicije u plej-ofu. Ali, tamo ih neće biti.

Malteški savez je poništio utakmicu i oba kluba odmah izbacio iz lige. Takođe, oba kluba su dobila kaznu oduzimanja tri boda za sledeću sezonu, a treneri su suspendovani i neće moći da vode ekipe sledeće sezone.

Igrači obe ekipe dobili su tri utakmice suspenzije zbog “sumnjivog” ponašanja u poslednjih šest minuta.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.