POTPUNA LUDNICA U FINALU NCAA! Kanzas posle NEVEROVATNOG preokreta presudio Severnoj Karolini! (VIDEO)
Kanzas šampion NCAA, Foto: Profimedia

KAKAV MEČ, STRAŠAN MEČ!

POTPUNA LUDNICA U FINALU NCAA! Kanzas posle NEVEROVATNOG preokreta presudio Severnoj Karolini! (VIDEO)

Kanzas je imao čak 15 poena zaostataka na poluvremenu, ali je uspeo da stigne do 4. titule u istoriji

Objavljeno:

Košarkaši Kanzasa slavili su u velikom finalu NCAA lige protiv Severne Karoline rezultatom 72:69.

Džejhoksi su na poluvremenu imali zaostatak od 15 poena nakon što su postigli samo 25, ali su se vratili i stigli do četvrte titule u istoriji i prve od 2008. godine. Prema podacima NCAA lige, to je četvrti najveći preokret u finalima.

Do trijumfa ih je predvodio Dejvid Mekormak sa 15 poena i 10 skokova, a identičan poenterski učinak je ostvario i Džejlen Vilson dok je Kristijan Braun ostvario dabl-dabl sa po 12 poena i skokova.

Na suprotnoj strani se istakao Bejkot sa po 15 poena i skokova, dok je Dejvis imao isto toliko poena, ali i tri skoka manje.

Meč je rešio Mekormak koji je na nešto više od minut do kraja pogodio horog nakon ofanzivnog skoka i doneo prednost svom timu. U sledećem napadu Severna Karolina je izgubila loptu, a Mekormak poentirao na isti način za +3 na 22 sekunde do kraja.

Inače, ovo je tek drugi put da je Kanzas bio u zaostatku na poluvremenu nakon što je to prethodno bio slučaj u duelu sa ekipom Majamija. Na tom meču su na kraju slavili sa 26 poena razlike, a čini se da pitomci Severne Karoline iz toga nisu izvukli pouku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.