U moje vreme smo svi igrali za reprezentaciju, ali... JOKIĆ I BOGDANOVIĆ TEK TREBA DA PRUŽE NAJBOLJE ZA SRBIJU!
Željko Rebrača, Foto: Starsport©

intervju

U moje vreme smo svi igrali za reprezentaciju, ali... JOKIĆ I BOGDANOVIĆ TEK TREBA DA PRUŽE NAJBOLJE ZA SRBIJU!

Bivši prvak sveta Željko Rebrača apelovao je da navijači podrže Nikolu Jokića kada ne igra za reprezentaciju.

Objavljeno: 12:42h

Jokić je naljutio zemljake prošle godine odustavši od nastupa za nacionalni tim koji nije uspeo da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju. U međuvremenu je na mesto selektora stigao Svetislav Pešić, ali je i dalje neizvesno da li će Jokić biti u timu na Evropskom prvenstvu u septembru.

SELEKTOR PEŠIĆ PO POVRATKU IZ AMERIKE KONSTATOVAO! Imali smo odlične razgovore sa svim igračima!

"Samim dolaskom Svetislava Pešića na mesto selektora verujem da će se desiti veliki pomaći", rekao je Rebrača, "Razgovarali smo nedavno o tome. Treba se fokusirati, prilagoditi novom načinu igre. Pogledajte ove prozore FIBA".

1 / 8 Foto: ANJA NIEDRINGHAUS

Rebrača smatra da Jokić nije zaslužio tolike kritike. "Jokić tamo u Americi igra 40 minuta po utakmici. Zbog korone su praktično spojili dve sezone. Sigurno je bio premoren. Treba ga podržati. Mi Srbi ne smemo da ga izgubimo.

SVE U DUDINU ČAST: Željko Obradović otvorio teren koji će nositi ime slavnog trenera!

Nema potrebe da ga po medijima toliko kritikuju. Nikola Jokić promoviše Srbiju i srpsku košarku na neverovatan način. Imao je krizni momenat kada nije igrao prošlog leta, ali će za veća takmičenja biti spreman.

Kada sam imao priliku da pričam s njim, video sam da ima veliku želju da igra za svoju zemlju", rekao je Rebrača za "Kurir".

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: AP/Jeff Chiu

Rebrača dodaje da i Jokića treba razumeti. "Ne treba da sumnjamo u njegov patriotizam. Ali treba razumeti njegove obaveze koje ima u NBA ligi. Nije čovek mašina...", dodao je čuveni srpski košarkaš.

Rebrača je pohvalio i povratak Svetislava Pešića na klupu i veruje da će ga svi podržati.

"U moje vreme smo svi igrali za reprezentaciju. Nije bilo toliko utakmica kao sada. Opet, bilo je momenata i kada se mi nismo pojavljivali.

Telo ima potrebu da se obnovi kako bi se produžila karijera. Nikola je mlad momak koji tek treba da pruži ono najbolje Srbiji. Isto to važi i za Bogdana Bogdanovića", zaključio je Rebrača.

Espreso/Kurir/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.