SELEKTOR PEŠIĆ PO POVRATKU IZ AMERIKE KONSTATOVAO! Imali smo odlične razgovore sa svim igračima!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

saznao važne stvari!

SELEKTOR PEŠIĆ PO POVRATKU IZ AMERIKE KONSTATOVAO! Imali smo odlične razgovore sa svim igračima!

Prvi sledeći izazov za košarkašku reprezentaciju Srbije biće kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo protiv Letonije i Belgije

Objavljeno: 13:11h

Selektor muške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić i direktor našeg nacionalnog tima Dragan Tarlać, vratili su se sa putovanja po Sjedinjenim Američkim Državama gde su u okviru svojih redovnih aktivnosti na održavanju kontakata sa kandidatima za reprezentaciju Srbije posetili naše igrače koji nastupaju u NBA ligi.

Redovan kontakt, posete i razgovori sa svim potencijalnim reprezentativcima predstavljaju redovnu praksu u cilju boljeg uzajamnog razumevanja i pravovremenog planiranja aktivnosti srpskog nacionalnog tima tokom narednih kvalifikacionih prozora, odnosno u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se igrati u septembru.

1 / 3 Foto: Starsport©

Prvi sledeći izazov za košarkašku reprezentaciju Srbije biće kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. koje će naš nacionalni tim igrati 30. juna u Letoniji protiv selekcije Letonije, odnosno 3. jula u Srbiji protiv reprezentacije Belgije.

Selektor Svetislav Pešić je istakao nekoliko važnih stvari koje je ova poseta donela:

- Imali smo odlične razgovore sa svim igračima i dobili smo dovoljno informacija kako bismo mogli da posle razgovora sa ostalim kandidatima donesemo definitivnu odluku o planu priprema za junski kvalifikacioni prozor, zatim prozor koji nas očekuje u avgustu i Evropsko prvenstvo u septembru ove godine. Ne postavlja se pitanje želje svih igrača da učestvuju u predstojećim reprezentativnim akcijama. Iako je ovo vreme završetka regularnog dela lige i početak plej-ofa, vrlo je važno da već sada definišemo plan i program priprema kako bi svi potencijalni kandidati posle naporne sezone mogli da se pripreme i organizuju. Akcije koje nas očekuju su veoma izazovne i potrebno je da svi budu veoma dobro fizički i mentalno pripremljeni - istakao je Pešić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.