Radonjić "VRAĆAO FILM"! Hvalio Cibonu! Ovako je okarakterisao duel u Zagrebu!
DEJAN RADONJIĆ, Foto: Starsport©

aba liga

Radonjić "VRAĆAO FILM"! Hvalio Cibonu! Ovako je okarakterisao duel u Zagrebu!

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde, govorio je na konferenciji za medije nakon pobede nad Cibonom.

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde namučili su se u Zagrebu, ali su pobedili Cibonu u napetom susretu 23. kola ABA lige.

Posle tog susreta je Radonjić bio na konferenciji za medije i rekao je:

"Cibona je u dobrom ritmu, dobro igra, mlada je, talentovana, motivisana... Došli smo u kraćem intervalu, posle putovanja iz Barselone. Bili smo značajno oslabljeni, danas jako bitni igrači nisu igrali, morali smo da se adaptiramo i videlo se da smo umorni. Ono što smo priželjkivali je pobeda.

Utakmica je bila interesantna, bilo je perioda gde smo mi dobro igrali, bilo je momenata kada je Cibona bila jako dobra... Za nas izuzetno značajna pobeda s obzirom na raspored u ABA ligi, a naravno i posebno zbog situacije koja je trenutno kod nas", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

1 / 9 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Nakon toga, novinari su konstatovali da je Cibona bila najbliža pobedi protiv Zvezde još od polufinala Fajnal-fora 2014, kada je u Štark areni savladala Radonjićev tim, a potom i osvojila ABA ligu pobedivši Cedevitu. Trener crveno-belih je imao spreman odgovor i detaljno ga je obrazložio. "Da vam kažem jednu stvar... Sad malo kad vratim film, a i ranije naravno, analizirajući tu situaciju može da se kaže nešto što nakon toga nije apostrofirano, da je taj tim Cibone bio dobro posložen.

Veliki potencijal, iskustvo dovoljno, jak na bitnim pozicijama za dobar tim. Mi smo pred taj Fajnal-for igrali ovde utakmicu i jedva smo tu uspeli da slavimo u zadnjem kolu i tu se videlo da neće biti nimalo lako", rekao je Radonjić.

Dejan Radonjić sa košarkašima
Dejan Radonjić sa košarkašimafoto: Starsport©

Tada su u sastavu Cibone bili Dario Šarić, Džerel Blesingejm, kao i Marko Jagodić-Kuridža, Marin Rozić, Darko Planinić, Davor Kus... Trener Slaven Rimac je u najvažnijim utakmicama skratio rotaciju, a navedeni igrači doneli su istorijski uspeh.

"Naravno, Cibona je odigrala taj duel veoma kvalitetno, mi nismo bili na adekvatnom nivou iz različtih razloga, da ne ulazim sad u neku preveliku analizu, ali mislim da je taj tim bio jako, jako dobar i znate gde su ti igrači igrali posle i dokazali da je taj tim bio dobar i da je možda bio u tom trenutku potcenjen.

Sad, što se tiče komparacije, mislim da je ovo talentovan tim, da ima puno potencijala i da ima jako puno interesantnih momaka na jednom mestu. Naravno, na njih mora da se čeka i sa njima mora da se radi", dodao je Radonjić.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.