OGLASIO SE I POTVRDIO GLASINE! Partizan vraća jednog od najvećih LJUBIMACA Grobara!
Navijači Partizana, Foto: Starsport©

navijači u delirijumu!

OGLASIO SE I POTVRDIO GLASINE! Partizan vraća jednog od najvećih LJUBIMACA Grobara!

Iskusni košarkaš ponovo oblači crno-beli dres?

Objavljeno: 18:11h

Trener Partizana Željko Obradović je po povratku u Humsku doveo mnoga zvučna imena, ali jedno, koje se najavljivalo i dalje nije stiglo u crno-beli tabor...

Nije bilo vreme da se vrati pred navijače koje je kupio za sva vremena, a sada je miljenik Grobara, Žofri Lovernj progovorio o ponovnom oblačenju voljenog dresa.

Francuz je sa crno-belima osvojio dve titule u Srbiji i poslednju na Jadranu, a postao je i prvi strani kapiten u istoriji kluba.

Često se vraćao da sa tribina podrži nove generacije Partizana, a pre dve godine bilo je priče da bi mogao još jednom da zaduži opremu kluba. Ne krije da mu je želja da se vrati u Beograd, što je potvrdio u intervjuu za litvanski BasketNews.

Žofri Lovernj
Žofri Lovernjfoto: Starsport©

Od 2020. godine brani boje Žalgirisa. Bilo je priče da bi ponovo mogao da zadruži crno-belu opremu, ali je ipak ostao u Kaunasu.

- Nije bio pravi trenutak. Pokazali su interesovanje, ali mislio sam da to ne bi bila dobra odluka. Pronašao sam klub i grad u kojem se zaista sjajno zabavljam. Prethdona sezona bila mi je najbolja od kako sam napustio Partizan pre skoro 10 godina. Želeo sam da ostanem u Žalgirisu i igram u Evroligi - rekao je Lovernj.

Ugovorom je za litvanskog šampiona vezan do 2023. godine. Partizan je sa druge strane minulog leta započeo ambiciozan projekat sa Željkom Obradovićem na čelu, sa kojim je sarađivao u Fenerbahčeu. Prati rezultate crno-belih i želi da ih ponovo vidi u društvu najboljih timova i ne otpisuje mogućnost da još jednom obuče crno-beli dres.

Lovernj u dresu Žalgirisa
Lovernj u dresu Žalgirisafoto: EPA/Georgia Panagopoulou

- Zaista želim puno uspeha Partizanu i da se domogne Evrolige naredne sezone. To je glavni cilj kluba i bilo bi zabavno videti ga u Evroligi. Želim im da ostvare to - rekao je Lovernj i dodao: "Istina je da bi u nekom trenutku ponovo voleo da obučem dres Partizana, ali to je pitanje za upravu kluba".

Ne krije da je uživao igrajući u Srbiji.

- Iskreno, u Srbiji sam veoma uživao iz različitih razloga. Litvanija je isto lepo mesto za igranje i takođe se dobro osećam. Organizacija kluba je vrhunska - rekao je Lovernj i raspalio maštu navijača koji odavno priželjkuju njegov povratak.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.