IZJAVA KOJA JE PRILIČNO ODJEKNULA! Lesor REAGOVAO na Obradovićeve reči o bombardovanju! (FOTO)
Matijas Lesor i Željko Obradović, Foto: Starsport©

ISKRENO!

IZJAVA KOJA JE PRILIČNO ODJEKNULA! Lesor REAGOVAO na Obradovićeve reči o bombardovanju! (FOTO)

Litvanci su posebno osetljivi na temu krize u Ukrajini jer su antiruski orijentisani

Objavljeno: 10:01h

Litvanske medije je posle meča Lijetkabelisa i Partizana, osim samog utiska o utakmici, zanimalo mišljenje Željka Obradovića i o ratu koji besni u Ukrajini.

Svako iole upućen u situaciju na Baltiku dobro zna da su Litvanci posebno osetljivi na ovu temu jer su antiruski orijentisani i maksimalno angažovani čak i u konkretnoj pomoći ukrajinskom narodu. Najdalje u solidarnosti je otišao evroligaš Žagiris koji je najavio da će u ime podrške Ukrajini promeniti boju dresova za neke naredne utakmice.

Utisak je da su litvanski novinari posle meča Lijetkabelisa i Partizana imali osećaj kakav će biti Obradovićev odgovor na pitanje o ratu u Ukrajini, znaju odakle dolazi, i dobili su ga od Žoca koji je bez zadrške, iz srca, napravio paralelu sa bombardovanjem Srbije 1999. godine.

Ta izjava je prilično snažno odjeknula, mnogima čak nije bila "na mestu" jer su po nekom automatizmu i inerciji koja trenutno vlada u svetu očekivali osudu ruske agresije iz usta trenera Partizana, u čiju je odbranu stao niko drugi do Francuz iz redova crno-belih Matijas Lesor.

On se posle meča "naslonio" na izjavu svog trenera pa poručio:

- Ako se ne radi o njima, ljude nije briga. Zaustavite rat ne samo onaj koji utiče na vas - poruka je Matijasa Lesora koji je praktično ponovio Obradovićeve reči o ratovima koji postoje i mimo Ukrajine.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.