"FUDBAL UJEDINJUJE ŠTO LJUDSKA ZLOBA DELI": Rus i Ukrajinac u zagrljaju! (FOTO)
Ruslan Malinovskij (levo), Foto: Profimedia, EPA/Georgia Panagopoulou

Mali i Mira

"FUDBAL UJEDINJUJE ŠTO LJUDSKA ZLOBA DELI": Rus i Ukrajinac u zagrljaju! (FOTO)

Njihovom zagrljaju pridružili smo se svi - opisao je saigrač

Objavljeno:

Ruski fudbaler Aleksej Mirančuk bio je strelac poslednjeg gola Atalante na meču sa Sampdorijom (4:0), ali nije želeo mnogo da slavi.

On je na taj način iskazao poštovanje prema saigraču, Ukrajincu Ruslanu Malinovskiju, zbog ruske vojne akcije u toj zemlji.

Malinovskij je na utakmici sa Olimpijakosom prošle nedelje prilikom proslave pogotka pokazao majicu sa natpisom "No war" ("Ne ratu"), dok je Mirančuk javno izrazio protivljenje napadu ruske vojske na Ukrajini.

Njih dvojica su u odličnim odnosima, a u ponedeljak uveče, nakon gola Rusa, Malinovskij je pritrčao u zagrljaj svoj saigraču.

O svemu ovome je na Instagramu pisao i Italijan Mateo Pesina.

- Biće trivijalno čuti fudbalera kako kaže „ne ratu“. Biće trivijalno čuti ga kako kaže da je rat pogrešan, uvek. Ali da je zaista tako banalno, ne bismo bili ovde, 2022. godine, da to sve zajedno ponovimo. Danima razmišljam o tome, ali ne mogu sebi da dam odgovor: kako se to može desiti posle patnji koje sam doživeo u poslednje dve godine?

- U našoj svlačionici dva naroda koja ratuju imaju lica Ruslana i Alekseja. 'Mali' je introvertan, ali uvek na raspolaganju i jakog karaktera. 'Mira' je jednostavan dečko, možda najbolji kog znam. Stidljiv, ali i strastven poput mene. Kada je ratno ludilo okrenulo Rusiju protiv Ukrajine, oni su se zagrlili u Zingoniji (provincija Bergama). Njihovom zagrljaju pridružili smo se svi i nastavićemo tako u ovim teškim vremenima, jer smo mi velika porodica. Ovako fudbal ujedinjuje ono što ljudska zloba pokušava da podeli. Zaustavite rat u Ukrajini! - napisao je Pesina.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.