NIŠTA OD DOLASKA NA MARAKANU? Spartaku preti IZBACIVANJE iz Evrope, RB Lajpcig nestrpljivo čeka odluku UEFA-e!
Foto: Profimedia

videćemo

NIŠTA OD DOLASKA NA MARAKANU? Spartaku preti IZBACIVANJE iz Evrope, RB Lajpcig nestrpljivo čeka odluku UEFA-e!

U međuvremenu, FIFA je isto učinila za reprezentaciju Rusije uz dodatak da igraju pod imenom Fudbalski savez Rusije i bez intoniranja himne

Objavljeno: 15:44h

UEFA bi trebalo da otkaže dvomeč između nemačkog Lajpciga i ruskog Spartaka u Ligi Evrope zbog rata u Ukrajini.

Kako prenosi nemački tabloid Bild, Lajpcig će se bez borbe plasirati u četvrtfinale takmičenja.

Utakmice između RB Lajpciga i Spartaka trebalo je da se igraju 10. i 17. marta. Prva u Nemačkoj, a revanš na terenu ruske ekipe.

- U bliskom smo kontaktu sa federacijom i imamo potpuno poverenje u odluku UEFA. Očekujemo da takmice butu otkazane - rekao je direktor Lajpciga Oliver Minclaf.

FK Spartak Moskva
foto: Profimedia

Lajpcig je još tokom vikenda najavio da bi UEFA mogla da reaguje zbog napada Rusije na Ukrajinu.

- Klub je u intenzivnim razgovorima sa UEFA u vezi sa time kako da postupimo sa utakmicama šesnaestine finale LE protiv Spartaka iz Moskve i pretpostaljamo da će uskoro doneti odluku - saopštio je tad klub.

UEFA je pre nekoliko dana oduzela Rusiji finale Lige šampiona u Sankt Peterburgu i naložila da ruski klubovi svoje međunarodne utakmice igraju na neutralnom terenu.

Rusi bi domaćini "Crvenom biku" bili verovatno u Jerevanu (Jermenija) ili Bakuu (Azerbejdžanu), ukoliko se ne ispune očekivanja nemačkog tima.

RB Lajpcig, Emil Forsberg
foto: EPA/Maja Hitij

U međuvremenu, FIFA je isto učinila za reprezentaciju Rusije uz dodatak da igraju pod imenom Fudbalski savez Rusije i bez intoniranja himne.

Za razliku od UEFA i FIFA, nekoliko nacionalnih saveza, među kojima su engleski, poljski, holandski i češki, saopštili su da će bojkotovati utakmice sa Rusijom.

- Kada iskrsne pitanje bojkota, po mom mišljenju uvek pogodi pogrešne ljude. Prvo pogodi sportiste i navijače - rekao je trener Lajpciga Domeniko Tedesko, bivši šef stručnog štaba Spartaka.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.