JEDNA ODLUKA SA DERBIJA MU NIJE JASNA! Sudijski EKSPERT progovorio o SPORNIM situacijama na meču Zvezde i Partizana
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Starsport©/Predrag Milosavljević

detaljna analiza 166. večitog derbija!

JEDNA ODLUKA SA DERBIJA MU NIJE JASNA! Sudijski EKSPERT progovorio o SPORNIM situacijama na meču Zvezde i Partizana

Iskusni sudijski stručnjak dao svoje viđenje o tome kako je Jovanović vodio meč na "Marakani"

Objavljeno:

Sudijski ekspert Zdravko Jokić prokomentarisao je suđenje na 166. "večitom" derbiju.

Jokić je u izjavi za TV Arena izdvojio nekoliko situacija, od kojih je svakako u žiži pažnje detalj iz 60. minuta kada su fudbaleri Partizana tražili da dosudi penal posle igranja rukom Strahinje Erakovića u kaznenom prostoru Crvene zvezde.

- Sudija je bio u veoma dobroj poziciji. Ne može da se tumači da je bila namera, lopta je iznenada odskočila prema ruci koja je bila u prirodnom položaju i pratila je kretanje tela - rekao je Jokić.

Zdravko Jokić
foto: Starsport©

Prva sporna situacija na meču viđena je u samom finišu prvog poluvremena. Kanga je u 44. minutu pao posle duela sa Zdjelarom, crveno-beli su tražili prekršaj, a onda je došlo do nemilih scena pošto su igrači oba tima ušli u konflikt.

- Nije faul nad Kangom, Kanga je često na ivici da iskoristi takve situacije. Svakako da nije faul. Po UEFA ni jača guranja nisu faulovi. Nema reči o nekom prekršaju, videli ste i reakciju pomoćnika Stojkovića - poručio je Jokić.

Epilog te situacije je da je sudija Jovanović prvo dao žuti karton treneru Crvene zvezde Dejanu Stankoviću, a naknadno i treneru Partizana Aleksandru Stanojeviću.

166. Večiti derbi, Slavoljub Srnić, Lazar Marković
foto: Starsport©/Predrag Milosavljević

- Nije mi jasno zašto je Stanojević dobio žuti karton. Verovatno je bila neka reakcija. Sudija je dobro postupio što je pozvao trenere. Verovatno je hteo da predupredi eventualne probleme.

Partizan je 166. večiti derbi završio s igračem manje pošto je u 86. minutu zbog dva žuta kartona isključen Saša Zdjelar.

- Bezobziran start, tako se tumači, ne vodeći računa o protivniku. Direktno je ugrožen igrač. Nije ugrožena bezbednost ili povreda igrača. Igrač mora tako da startuje da vodi računa o dobrobiti protivnika. U redu je odluka o drugom žutom kartonu -rekao je Jokić.

166. Večiti derbi, Dejan Stanković
foto: Starsport©/Predrag Milosavljević

Zdravko Jokić je pohvalio sudiju Srđana Jovanovića, kome je ovo bio drugi večiti derbi, a izdvojio je situaciju iz 84. minuta kako bi okarakterisao njegov stil suđenja. Pavkov je napravio faul u napadu, a onda je došlo do koškanja sa Zdjelarom.

- Sudija preventivno, hitro i brzo čita šta može da se desi i vrlo brzo dolazi između igrača i postavlja se da spreči konfrontaciju da se ne proširi dalje - opisao je Jokić pomenutu situaciju.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.