SVI SU OSTALI U ŠOKU: Brazil ostaje bez selektora!
Foto: EPA/Shawn Thew

NEVEROVATNO

SVI SU OSTALI U ŠOKU: Brazil ostaje bez selektora!

Od dolaska na klupu Brazila Tite je vodio ekipu na 70 utakmica uz skor od 51 pobede, 14 remija i pet poraza

Objavljeno:

Na planeti ne postoji selekcija koja je više puta osvajala svetska prvenstva od Brazila. Selesao se kroz istoriju u pet navrata našao na krovu sveta, ali već dve decenije "Boginja" nije u njegovom vlasništvu.

Poslednji put fudbaleri Brazila podigli su je 2002. godine na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji kada ih je predvodio Luis Felipe Skolari. Od tada se na klupi Karioka dogodilo šest promena, pre nego što je 2016. godine Adenor Leonardo Baći, poznatiji kao Tite nasledio legendarnog Dungu.

Aktuelni selektor nije uspeo da pre tri i po godine u Rusiji donese Brazilu šestu titulu prvaka sveta, a poslednju šansu da to promeni imaće u novembru na Mundijalu u Kataru. Poslednju, jer je u intervjuu za brazilske medije obavestio javnost da će nezavisno od rezultata na svetskoj smotri, nakon nje napustiti kormilo reprezentacije.

Tite
foto: AP

- Nemam zbog čega da lažem. Napustiću mesto selektora nakon Mundijala. U karijeri sam osvojio sve osim Svetskog prvenstva - rekao je Tite.

Od dolaska na klupu Brazila Tite je vodio ekipu na 70 utakmica uz skor od 51 pobede, 14 remija i pet poraza od čega su samo dva došla u takmičarskim mečevima.

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji njegovi puleni zaustavljeni su od Belgije u četvrtfinalu (1:2), a pre eliminacije savladali su Meksiko, dok su u grupnoj fazi igrali nerešeno sa Švajcarskom, odnosno pobedili Kostariku i Srbiju. Od poslednjeg pehara ispadali su 2006. u četvrtfinalu od Francuske (0:1), 2010. ih je u istoj fazi izbacila Holandija (1:2), a 2014. su kao domaćini zauzeli četvrto mesto. Slaba uteha za nezapamćen debakl od Nemačke 2:7 u polufinalu.

Tite je Selesau doneo trofej Kopa Amerike 2019. godine, a čitava brazilska nacija se nada da će patnja duga okruglo 20 godina biti prekinuta u Kataru. Brazil je prva reprezentacija iz južnoameričke zone koja je obezbedila plasman na Mudijal i posle 15 rundi (od ukupno 18) ima skor od 12 pobeda i tri remija.

Brazilci u poslednje vreme sa nekim novim snagama potpu Rafinje i Entonija prikazuju lepršav fudbal po kojem su prepoznatljivi od kada je sveta i veka i u Kataru će biti jedan od favorita za završnicu prvenstva.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.