REPRIZA IZ LEGENDARNE GODINE! Može li Zvezda da ponovi uspeh i eliminiše slavni škotski tim? (VIDEO)
Foto: FK Crvena zvezda

protivnik po meri!

REPRIZA IZ LEGENDARNE GODINE! Može li Zvezda da ponovi uspeh i eliminiše slavni škotski tim? (VIDEO)

Tim iz Škotske se revanširao 2007. godine kada su crveno-beli zaustavljeni na poslednjem stepeniku ka Ligi šampiona

Objavljeno: 13:45h

Žrebom u Nionu odlučeno je da Crvena zvezda igra sa Rendžersom iz Glazgova u osminu finala Lige Evrope.

Susreti Zvezde i Rendžersa ostali su u jakom sećanju, srpskom šampionu po tome što je preko tog rivala stigao do titule prvaka Evrope 1991. godine.

Nakon teške utakmice u Beogradu, a potom ubedljive pobede u revanšu protiv Grashopersa, Crvena zvezda je u narednoj fazi takmičenja za protivnika dobila Glazgov Rendžers. Šampion tadašnje Jugoslavije nije dozvolio neizvesnost, i već u prvoj utakmici u Beogradu odigranoj 24. oktobra 1990. godine, slavio je ubedljivu pobedu od 3:0 protiv škotskog predstavnika. I pored ubedljive pobede, nije bilo mesta za opuštanje - Crvena zvezda se već jednom opekla u evropskim takmičenjima i prokockala tri gola prednosti. Bolna, ali poučna lekcija.

U revanš utakmici odigranoj 7. novembra 1990. u Glazgovu, Crvena zvezda nije dopustila iznenađenje. Sve dileme oko pobednika ovog dvomeča otklonio je Darko Pančev. U 51. minutu, Dragiša Binić je prošao po desnoj strani i dodao na drugu stativu, a lopte je uspeo da se dokopa Robert Prosinečki. Usledio je centaršut „spoljnom“ u srce kaznenog prostora, a Darko Pančev je glavom sam sebi namestio loptu i iz voleja pogodio mrežu Rendžersa. Domaćin je do kraja utakmice uspeo da izjednači preko MekKoista, i duel je završen bez pobednika rezultatom 1:1, i crveno-beli su se plasirali u četvrtfinale.

Ipak tim iz Škotske se revanširao 2007. godine kada je Zvezda zaustavljena na poslednjem stepeniku ka Ligi šampiona.

Crvena zvezda će biti gost u prvom susretu 10. marta na čuvenom Ajbroksu, a sedam dana kasnije biće revanš na stadionu "Rajko Mitić".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.