DODATNI MOTIV ZA ZVEZDU I PARTIZAN? Evo da li će Piksi gledati "večiti" derbi!
Dragan Stojković Piksi, Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC, Zorana Jevtić, Wikipedia

očekivano?

DODATNI MOTIV ZA ZVEZDU I PARTIZAN? Evo da li će Piksi gledati "večiti" derbi!

Selektor Srbije nastavlja "tradiciju"

Objavljeno: 11:36h

Praznik srpskog fudbala je zakazan za nedelju 27. februar u 18 časova, a sigurno je da bi dolazak selektora Dragana Stojkovića Piksija upotpunio ovaj događaj, međutim, to se ponovo neće dogoditi.

Iako bi trebalo da bude očekivano da Piksi odgleda meč dva najbolja srpska kluba, a da potom svojim saradnicima prenese koja imena i parametre da zabeleže, i ovog puta će svetkovina srpskog fudbala proći bez njega.

Podatak da legenda Crvene zvezde nije kročila na "Marakanu" u svojstvu posmatrača više od jedne decenije je poprilično zapanjajući.

Dragan Stojković Piksi
foto: Profimedia

To je pre nekog vremene potvrdio i generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić, uz nadu da će se to u budućnosti promeniti.

- On je moja generacija. Sarađivali smo ranije, zvao sam ga da dođe na Marakanu. On već 15 godina ne dolazi na taj stadion. Da li je imao nekih neprijatnosti, ne znam. Meni je puno srce što su svakog dana tu velike legende kluba. Ja bih voleo da Piksi reši svoj probleme i dođe - smatra Terzić.

Poslaće Piksi svoje "izaslanike" na najveći srpski stadion, ali njegovo prisustvo na 166. večitom derbiju bi donelo mnogo više...

Nema sumnje da bi momci izgarali na terenu uz motiv da ponesu reprezentativni dres koji ponovo stiče staru slavu.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nije bilo mesta za igrače Crvene zvezde i Partizana, a ni za one sa superligaških terena.

Večiti derbi
foto: Starsport

Možda će se selektor odlučiti na ovaj korak u prijateljskim mečevima koji se igraju u martu, a možda će ovaj derbi iznedriti nove reprezentativce.

Poslednji "večiti derbi" je okarakterisao kao jako kvalitetan, ali nije usledio "prestižni" poziv reprezentativcima.

- Derbi je bio odličan, najbolji u poslednjih deset godina. Igralo se otvoreno, i to je fudbal koji volim da gledam. Treneri (Aleksandar) Stanojević i (Dejan) Stanković su odigrali fajterski, bez ležanja po terenu, bez mnogo faulova. Odličan derbi po meni- rekao je Stojković.

Potom je obrazložio zašto ne računa na fudbalere Superlige...

- Što se tiče igrača iz Super lige, oformljena je grupa igrača i to je ono u šta verujem. Nikada nisam rekao da su vrata nekom zatvorena. Pratimo, gledamo, ali pozicije tih igrača koji bi eventualno bili interesantni za nacionalni tim, one su već popunjene jako velikim kvalitetom- objasnio je selektor.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Trening, Dragan Stojković Piksi
foto: FSS

Jednom prilikom je priznao da postoji igrač kog bi voleo da vidi među "orlovima", ali da to nije ostvarivo.

- Iskreno da kažem, meni se dosta igrača sviđa i iz Zvezde i iz Partizana i njihovi kvaliteti. Ali ako ćete iskreno, ti igrači koji se meni sviđaju, oni ne mogu da igraju za Srbiju. Probali smo sa UEFA, ali ne ide. Imaju naše pasoše ali igraju za druge reprezentacije. Naravno da ih sve pratimo, ali u poređenju sa grupom koju znate od prošlog petka, mislim da je jasno svima u čiju korist taj kvalitet ide. Da se nadovežem, mnogo dobrih stvari se dešava u našem fudbalu, i prvenstvo me raduje, ovih 6 kola u ligi je odigrano u fenomenalnoj atmosferi. Nema negativnog komentara po pitanju suđenja, penala, VAR sistema… Na dobrom smo putu da ne crvenimo, da naš fudbal vrati veru, sa tog puta ne smemo da skrenemo i završena je priča o sumnjivim rezultatima i koje ne možemo ni da komentarišemo… Plus Zvezda i Partizan koji ostaju u Evropi, raste koeficijent, mnogo sam radostan zbog svega ovoga- rekao je Piksi.

Kako su nam potvrdili iz FSS selektor Srbije se već dva meseca nalazi van zemlje na porodičnom odmoru i ne planira povratak u zemlju, tako da su male šanse da se u nedelju nađe na stadionu Rajko Mitić. Svakako prvotimcima Zvezde i Partizana sigurno neće nedostajati motiva, dovoljno je što odluka o šampionu može upravo pasti u nedelju.

(Espreso/J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.