STRAŠAN SKANDAL! Velikana izbacuju u drugu ligu zbog NAMEŠTANJA mečeva!
Navijači Benfike, Foto: AP

šok!

STRAŠAN SKANDAL! Velikana izbacuju u drugu ligu zbog NAMEŠTANJA mečeva!

Benfika je reagovala saopštenjem u kome je odbačena povezanost sa istragom protiv sudije

Objavljeno:

Neviđen skandal je uzdrmao portugalski fudbal i mogao bi rezultirati izbacivanjem višestrukog šampiona Benfike u drugu ligu.

Portugalski mediji objavili da su tužilaštvo i policija otkrili da je kompanija u vlasništvu Benfike na račun sudije Bruna Paišoa uplatila 1.9 miliona evra, prenosi "Sportski žurnal".

Kompanija "Best for biznis" je odgovorila da je novac platila za konsultantske usluge, međutim, mediji tvrde da Paišao nema takav ugovor sa Benfikinom "ćerkom-firmom" i da je novac dobio po završetku karijere za pomoć koju je lisabonskim Orlovima pružao na terenu.

PSV Ajndhoven, FK Benfika
foto: Profimedia

Portugalski mediji su objavili listu utakmica na kojima je Paišao sudio Benfiki i mečeve na kojima je privukao pažnju sumnjivim odlukama u korist Orlova.

Benfika je reagovala saopštenjem u kome je odbačena povezanost sa istragom protiv sudije.

- Klub nikada nije bio suočen sa optužbama ove prirode, čak ni u vezi sa imenom Bruno Paišaoa - navedeno je u saopštenju kluba.

Paišao se iz suđenja povukao 2018. godine. Od 2004. je nosio znak FIFA. Najveći domet u međunarodnoj karijeri mu je utakmca Roma - Panatinaikos (2:3) u šesnaestini finala Lige Evrope 2009/10.

(Espreso/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.