TITULA JE PRIMARNI CILJ OVE SEZONE: Sva DEŠAVANJA između jeseni i prolaća u PARTIZANOVOM taboru na jednom mestu!
Foto: Starsport©

SVE NA VIDELO

TITULA JE PRIMARNI CILJ OVE SEZONE: Sva DEŠAVANJA između jeseni i prolaća u PARTIZANOVOM taboru na jednom mestu!

Sve bi menjali za pehar u maju mesecu

Objavljeno: 15:19h

Fudbaleri Partizana su jesenji deo sezone završili na prvom mestu tabele sa pet bodova više u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

Ovo je ujedno i najbolji rezultat neke generacije fudbalera crno-belih, što daje na značaju ovom uspehu koji su postigli.

Na ovom se neće zadržati niko u Partizanu već najavljuju da će glavni cilj u ovoj polusezoni biti osvajanje titule prvaka države. Sam trener Aleksandar Stanojević je rekao da bi menjao trofej u Kupu, pa čak i igranje u finalu Lige Konferencija, samo da Partizan ovog proleća podigne pehar šampiona Srbije.

Crno-beli se već pet godina nisu radovali ovom trofeju.

FK Partizan, Kvinsi Menig
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Pre nego što su krenuli u prolećni deo sezone, morali su prvo proći pripreme. One su kao i prethodnih godina obavljene u Turskoj, koja nije bila primarna destinacija, jer je otkazan boravak na Kipru zbog strogih mera radi sprečavanja širenja korona virusa.

Crno-beli su u Beleku odigrali četiri utakmice na kojima su imali polovičan učinak od dve pobede i isto toliko poraza.

Pobede su upisane protiv ekipa Tikveša i Dinamo Batumija, dok su poražene od Bašakšehira i ekipe Dinama iz Moskve, mada u tim utakmicama je Partizan bio ravnopravan takmac i nije zaslužio da izgubi u tim mečevima.

1 / 6 Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Najzanimljiviji deo ovog perioda je i prelazni rok.

U Partizanu nije bilo toliko turbuletno ove zime, ekipu je napustio samo Aleksandar Šćekić koji je pojačao redove poljskog Zaglebja.

Aleksandar Šćekić
foto: Starsport©

Odmah su iz redova crno-belih reagovali i na mesto zadnjeg veznog doveli dva dobro poznata imena.

Prvo je na iznenađenje mnogih stigao Ljubomir Fejsa, a posle njega i Marko Jevtović, obojica su već nosila dres Partizana.

1 / 5 Foto: FK Partizan

Ekipa koji sa klupe predvodi Aleksandar Stanojević ima veoma težak raspored na početku prolećnog dela sezone.

Prvu prepreku su crno-beli več uspešno savladali kada su bili bolji od Radničkog iz Niša sa 2:0, sada sledi duel sa Spartom iz Praga u okviru plej oga Lige Konferencija, dok u prvenstvu dočekuju ekipu Radničkog iz Kragujevca.

FK Partizan, FK Radnički Niš
foto: Starsport©

Ono što sve navijače zanima i datum koji svi čekaju je taj, kada će se igrati večiti derbi, a to je 27. februar, samo tri dana posle revanš meča sa Spartom u Beogradu. I to će biti meč koji u mnogome može da trasira kako će se kretati sezona.

(Espreso/Srđan Novaković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.