NENADOKNADIV GUBITAK! Na današnji dan se desilo nešto što je promenilo SRPSKI FUDBAL
Slobodan Santrač, Foto: Profimedia

izdalo ga srce!

NENADOKNADIV GUBITAK! Na današnji dan se desilo nešto što je promenilo SRPSKI FUDBAL

Šest godina od kako smo ostali bez fudbalske legende

Objavljeno: 13:41h

Na današnji dan 2016. godine umro je legendarni Slobodan Santrač od posledica srčanog udara.

Santrač je bio naš proslavljeni fudbaler i selektor reprezentacije Jugoslavije koja je igrala na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

Rođen je u Koceljevi 1. jula 1946. godine, a karijeru je počeo u OFK Beogradu 1965. Dres "romantičara" sa Karaburme sa uspehom je nosio devet godina i bio najbolji strelac u istoriji jugoslovenskog fudbala. Osvojio je i Kup tadašnje Jugoslavije 1966.

Legendarni golgeter, iako relativno sitan za centarfora sa 171 centimetrom visine i 65 kilograma, bio je strah i trepet za golmane. Zajedno sa Skoblarom i Samardžićem činio je trio koji je tresao mreže kao od šale.

Santrač je za 244 utakmice za OFK Beograd postigao 169 golova.

Karijera ga je dalje odvela u Grashopers, da bi se posle svega dve godine u inostranstvu vratio na "svoju" Karaburmu i dres OFK Beograda nosio i u sezoni 1976/1977.

Slobodan Santrač, Sport, Fudbal
foto: Starsport©

Potom je otišao u Partizan i u klubu iz Humske proveo naredne tri godine. Sa crno-belima je osvojio titulu prvaka države i trofej pobednika Srednjoevropskog kupa.

Poslednji, 218. prvenstvni pogodak postigao je kao član zemunske Galenike 10. juna 1983. protiv Budućnosti u Podgorici (1:1). U dresu Galenike je i završio igračku karijeru ove godine.

Kada se saberu sve utakmice (pionirske, omladinske i prve ekipu timova za koje je nastupao, tim JNA, utakmice za sve selekcije SFRJ i takmičenja za Kup UEFA i Kup Sajamskih gradova) i pogoci, Santrač je odigrao 1.359 mečeva i dao 1.301 gol.

Za reprezentaciju SFR Jugoslavije upisao je osam nastupa uz jedan pogodak.

Kao trener je predvodio nekoliko kineskih klubova, selektor Jugoslavije bio je od 1994. do 1998. godine, a potom je sedeo na klupi reprezentacije Saudijske Arabije i Makedonije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.