OPET SUKOBI U UPRAVI BARSELONE? Katalonci ostali bez direktora, hoće li OSRAMOĆENA LEGENDA kod njih?!
Feran Reverter (iznad) i Đoan Laporta, Foto: EPA/Alejandro Garcia

svi isprepletani

OPET SUKOBI U UPRAVI BARSELONE? Katalonci ostali bez direktora, hoće li OSRAMOĆENA LEGENDA kod njih?!

Reverter je otišao posle manje od godinu dana na funkciji

Objavljeno:

Izvršni direktor fudbalskog kluba Barselona, Feran Reverter, podneo je ostavku u sred pregovora o novom sponzorskom ugovoru sa kompanijom Spotifaj.

Reverter je obavestio predsednika Đoana Laportu da je morao da napusti klub zbog "ličnih i porodičnih razloga", saopštila je Barselona.

Pojedini španski mediji preneli su da je Reverterov odlazak usledio delom zbog neslaganja u pregovorima sa Spotifajem, kao i zbog prošlih nesuglasica sa Laportom.

Reverter je otišao manje od godinu dana otkako je preuzeo funkciju u julu 2021. godine i tada je imao zadatak vođenja projekta restrukturiranja kluba kroz strateški plan do 2026.

Barsa traži novog sponozora koji će zameniti kompaniju Rakuten (vlasnika "Vajbera", prim.aut.), kada joj istekne ugovor na kraju sezone.

Đoan Laporta
Đoan Laportafoto: EPA/Alejandro Garcia

Španski mediji preneli su da su sporazum sa Spotifajem neminovan, ali je Barselona to demantovala i navela da i dalje pregovara sa drugim sponzorima. Ugovor sa Spotifajem navodno bi mogao da vredi 280 miliona dolara za tri godine.

Ta kompanija za striming muzike nalazi se u centru pažnje otkako je promoter borilačkih sportova Džo Rogan u svom podkastu širio dezinformacije u vezi sa koronavirusom, zbog čega su slavni muzičari Džoni Mičel i Nil Jang povukli svoju muziku sa platforme.

Spotifaj je preduzeo mere u borbi protiv dezinformacija o korona virusu na svojoj platformi.

Daniel Ek
Daniel Ekfoto: Profimedia

Gazda Spotifaja, Šveđanin Daniel Ek, prošle godine je pokušavao da postane većinski vlasnik londosnkog Arsenala.

A u nedelju veče je evropski fudbal potresla vest o smeni sportskog direktora još jednog velikana, Ajaksa. Možda će Mark Overmars upravo u Barselonu, svoj bivši klub? Ali, trenutno ga očekuju mnogo ozbiljnije optužbe...

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.