POTRES U AMSTERDAMU, KAKAV ŠOK ZA TADIĆA! Ajaksu je sve išlo kao po loju, a SADA SE SVE MENJA!
Dušan Tadić i Dejli Blind (u pozadini), Foto: EPA/MAURICE VAN STEEN

POTPUNO NEOČEKIVANO

POTRES U AMSTERDAMU, KAKAV ŠOK ZA TADIĆA! Ajaksu je sve išlo kao po loju, a SADA SE SVE MENJA!

Ajaks prednjači u trci za pehar Eredivizije sa pet bodova više u odnosu na PSV, dok ga za nešto više od dve nedelje očekuje prva utakmica dvomeča osmine finala Lige šampiona protiv Benfike, a grupnu fazu je završio sa maksimalnih 18 bodova

Objavljeno: 18:18h

U jeku borbe za titulu u Holandiji i pred nastavak sezone u kojoj će se Ajaks boriti za četvrtfinale Lige šampiona, Amsterdamom je pravo nitotkuda odjeknula vest koja je izazvala šok - Mark Overmars je podneo ostavku na poziciju sportskog direktora "Kopljanika" iako je pre dva meseca produžio ugovor sa klubom do 2026. godine.

Razlog nije prelazak u neki drugi klub, a brojni su ga želeli zbog sjajno obavljanog posla u Ajaksu, već neprikladne poruke u komunikaciji sa koleginicama u kojima je, kako je obelodanjeno na zvaničnom sajtu kluba, pređena granica...

- Prošle nedelje suočio sam se sa izveštajima o mom ponašanju i sa time kako su drugi reagovali na njega. Nažalost, nisam shvatao da sam prešao granicu, ali mi je to postalo jasno poslednjih dana. Kao rezultat toga, odjednom sam osetio ogroman pritisak - rekla je legenda ovog kluba, ali i Arsenala i Barselone.

Mark Overmars
foto: Profimedia

Jedan od ključnih ljudi za Ajaksovu revoluciju poslednjih godina koja je dovela tim i nadomak finala Lige šampiona, doneo je odluku nakon sastanka sa nadzornim odborom i generalnim direktorom kluba Edvinom fan der Sarom ('van' se čita 'fan' na holandskom...).

- Za nekoga u mojoj poziciji, to je neprihvaltljivo ponašanje, to uviđam tek sada. Ali kasno je. Ne vidim drugu opciju od ove da napustim Ajaks. Ovo ima veliki uticaj i na moju situaciju u privatnom životu. Zato molim sve da mene i moju porodicu ostave na miru - stoji dalje u izjavi 48-godišnjeg Holanđanina.

Svestan je i fan der Sar da Overmarsova neopoziva ostavka dolazi u vrlo izazovnom trenutku za klub koji poslednjih godina punopravno stoji u redu evropskih velikana, gde mu je i mesto.

- Situacija je užasna. Moja uloga je da pomognem koleginicama. Bezbedna radna klima je važna za sve u ovom kolektivu i posvetićemo joj još više pažnje u budućnosti. Mark i ja smo igrali zajedno od ranih devedesetih, prvo u Ajaksu, kasnije i u holandskoj reprezentaciji. Bili smo kolege u Ajaksu skoro deset godina, a sada to prestaje vrlo naglo. Ovde radimo na nečemu zaista lepom, tako da će ova vest biti udarac za sve kojima je stalo do kluba. Ali naše ambicije ostaju iste - rekao je iznenađeni fan der Sar.

Mark Overmars, Antoni, Edvin fan der Sar
foto: Profimedia

Podsetimo, Overmars je od 2012. godine bio prvi operativac Ajaksa u čijem je mandatu klub na pojačanja potrošio "svega" 302.000.000 evra, dok je zarada bila više nego duplo veća - 636.300.000 evra.

Ajaks prednjači u trci za pehar Eredivizije sa pet bodova više u odnosu na PSV, dok ga za nešto više od dve nedelje očekuje prva utakmica dvomeča osmine finala Lige šampiona protiv Benfike, a grupnu fazu je završio sa maksimalnih 18 bodova.

Uskoro ćemo videti da li će ovaj odlazak, psihološki ostaviti posledice na igre i rezultate tima čiji je kapiten Dušan Tadić.

Mark Overmars, Dušan Tadić
foto: Profimedia

Ko zna, možda se Overmars sada odluči za mesto sportskog direktora Njukasla koji ga je poslednjih meseci zvao da se pridruži jednom od najambicioznijih projekata Evrope. Naravno, ako ga budu želeli.

A sigurno će i navijači Arsenala nezadovoljni radom svoje uprave, opet tražiti dovođenje svog bivšeg fudbalera.

(Espreso/Mocartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.