RIKARDO OVE SEZONE MOŽE DA ISPIŠE ISTORIJU: Napadač Partizana juri REKORDE i klupsku legendu!
Foto: Starsport©

sve precizno

RIKARDO OVE SEZONE MOŽE DA ISPIŠE ISTORIJU: Napadač Partizana juri REKORDE i klupsku legendu!

Fudbaler sa Zelenortskih ostrva ima neverovatne brojke ove sezone

Objavljeno: 11:43h

Fudbaleri Partizana odigrali su najbolju takmčarsku jesen u bogatoj istoriji kluba koja datira još od 1945. godine.

Crno-beli su predvođeni trenerom Aleksandrom Stanojevićem posle 21. kola Superlige osvojili 59 bodova, uz to su upisali 19 pobeda i dva remija, dok gorčinu poraza u prvom delu šampionata nisu osetili. Gol razlika Partizana je 57 postignutih golova i svega šest primljenih.

FK Partizan, Kvinsi Menig
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Naravno da kada se napravi ovakav istorijski uspeh svi odmah pridaju značaj napadu, koji je bio i više nego efikasan (Partizan je postigao najviše golova od svih), ali mora se dati na značaju i veliki udeo odbrane, i taj impozantan podatak da je svega šest lopti završilo u mreži gola koji brane Popović ili Stevanović.

U taboru parnog valjka su i dalje veoma oprezni, shvataju da je ovaj uspeh koji su napravili tokom jeseni sjajan, ali da ništa još nije osvojeno i da su pred njima odlučujuće borbe za naslov prvaka države, koji Partizan nije bio od 2017. godine.

U ovom tekstu ćemo se pozabaviti napadom crno-belih, a na koga svi pomisle kada se spomene ova pozicija u Partizanu, naravno na Rikarda Gomeša.

1 / 5 Foto: Starsport©

Fudbaler sa Zelenortskih ostrva je neprikosnoven ove sezone, on je do sada postigao 18 golova u Superligi što ga stavlja na prvo mesto liste strelaca, a najbližem pratiocu beži za šest golova, dok je u evropskim mečevima bio strelac četiri puta. I na dobrom je putu da postane najbolji strelac Partizana što se tiče stranih fudbalera, ima šansu da nadmaši učinak Klea ili Leonarda koji su svim navijačima crno-belih ostali u lepom sećanju i zauvek će svi spominjati njihova imena.

1 / 5 Foto: Starsport©

Trenutni apsolutni rekorder po broju golova u domaćim šampionatima je Savo Milošević koji je u sezoni 1994/95 bio strelac gola 30 puta.

Savo Milošević
foto: Beta / Dragan Gojić

Mateja Kežman je pre 20 godina bio strelac 27 puta, potom sledi čuveni dvojac Đurđević-Leonardo koji je upisao po 24 gola u šampionskoj sezoni kada su crno-beli osvojili duplu krunu, Zvonimir Vukić je bio strelac 22 puta.

1 / 5 Foto: Starsport©

Za njim slede: Srđan Radonjić 20, Lamin Diajara 19, Ivica Iliev 13.

Iz ovoga se zaključuje da Rikardu treba još "samo" sedam golova kako bi postao najefikasniji stranac u dresu Partizana. A u istoriji srpskog fudbala samo dva puta su najbolji strelci bili stranci, Dijara u sezoni 2008/09, i Patrik Eze 2014/15 u dresu Vojvodine.

Lamin Dijara
foto: Profimedia

Što se tiče samo evropskih utakmica tu prednjači Kleo koji je ukupno u utakmicama koji se igraju pod okriljem UEFA postigao 16 golova, Rikardo je po tom parametru trenutno na broju od osam pogodaka.

Ali kako ove sezone igra napadač sa Zelenortskih ostrva možemo očekivati da većinu rekorda on ove sezone obori.

(Espreso/Srđan Novaković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.