SPORTSKI FEBRUAR: Novak KONAČNO na terenu, vraća se košarkaško i fudbalsko LUDILO, a tu su i OLIMPIJSKE IGRE!
Foto: Profimedia

uživanje je zagarantovano!

SPORTSKI FEBRUAR: Novak KONAČNO na terenu, vraća se košarkaško i fudbalsko LUDILO, a tu su i OLIMPIJSKE IGRE!

Nastavljaju se UEFA takmičenja

Objavljeno:

Mnogo sportskih dešavanja očekuje nas u februaru. Iako se obično kreće od starta prvi deo ovog teksta pripada događaju koji se dešava krajem februara, a za tako nešto postoji veliki razlog.

Novak Đoković konačno će se pojaviti na terenu posle sramnog proterivanja iz Australije i onemogućavanja da deseti put u karijeri osvoji turnir u Melburnu. Najbolji teniser sveta učestvovaće na turniru u Dubaiju.

1 / 3 Foto: Profimedia

Turnir pripada seriji 500, a počinje 21. fabruara. Na spisku prijavljenih igrača Pored Novaka Đokovića su još su i Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim, Aslan Karacev, Roberto Bautista Agut, Gael Monfis.

Fudbal se vraća na veliku scenu posle zimske pauze. Nastavlja se domaće prvenstvo, ali i evropska takmičenja. Kada je reč o srpskom prvenstvu, Partizan je jesenji deo završio kao lider, a u prvom kolu nastavka koje se igra 12.2. gostuje u Nišu, dok će drugoplasirana Crvena zvezda na svom terenu dočekati Čukarički.

FK Crvena zvezda, FK Partizan, Večiti derbi
foto: Starsport©

Crno-beli će tokom februara imati obaveze i u Evropi. Odlukom žreba u Nionu, Partizan će u nokaut fazi Lige konferencija igrati protiv praške Sparte. Prvi meč igra se u Pragu 17. februara, a revanš je u Beogradu nedelju dana kasnije.

Podsetimo, Crvena zvezda se kao pobednik grupe plasirala direktno u osminu finala Lige Evrope. Tim Dejana Stankovića će kao pobednik grupe biti nosilac na žrebu za osminu finala, koji će biti održan 25. februara.

Kada je reč o eltinom fudbalu, treba pomenuti i da se 15.2. nastavlja Liga šampiona, a tokom februara biće odigrani svi prvi mečevi osmine finala ovog takmičenja.

Izuzetno bogat košarakški februar je pred nama. Od 17. do 20. februara osam srpskih klubova boriće se za prvi trofej u sezoni popularnu "Žućkovu levicu", a domaćin takmičenja biće Niš.

KK Crvena zvezda, KK Partizan
foto: Starsport©

Kao i prethodnih sezona, igraće se po nokaut sistemu počevši od četvrtfinala, a parovi su: Crvena zvezda - Radnički Kragujevac, Mega - Zlatibor, Partizan - Borac Zemun i FMP - Borac Čačak.

Mnogo uzbuđenja očekuje sve one koji vole reprezentativna takmičenja. Muška košarkaška reprezentacija nastavlja kvalifikacije za naredno Svetsko prvenstvo. Srbija igra protiv Slovačke, 25. februara 2022. kod kuće, pa tri dana kasnije u gostima.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Kada je reč o ženskoj reprezentaciji izabranice Marine Maljković boriće se na kvalifikacionom turniru u Beogradu (10-13. februar 2022) za plasman na Svetsko prvenstvo 2022. u Australiji sa reprezentacijama Australije, Brazila i Koreje.

Iz ove grupe, vizu za Sidnej obezbediće dve ekipe, pošto je Australija kao domaćin već dobila mesto na Svetskom prvenstvu.

Na kraju ne treba zaboraviti ni najveći sportski događaj koji se održava u svetu tokom februara, a u pitanju su Zimske olimpijske igre u Pekinhu koje su na programu od 4. do 20. februara.

Organizatori će mesta takmičenja posuti sa ni manje ni više nego 1,2 miliona kubnih metara veštačkog snega, zato što u regionu Pekinga pada vrlo malo snega.

Olimpijske igre
foto: Profimedia

Srbiju će u Pekingu predstavljati skijaši Nevena Ignjatović i Marko Vukićević.

Nevena Ignjatović će četvrti put učestvovati na Olimpijskim igrama i takmičiće se u spustu, superveleslalomu i alpskoj kombinaciji, dok je Marko Vukićević do sada dva puta učestvovao na Olimpijskim igrama, u Sočiju i Pjongčangu, a u Pekingu će nastupiti u superveleslalomu i u spustu.

Dakle očekuje nas mesec prepun događaja, a kao što se to uvek u sportu dešava jedni će se radovati, dok će drugi nažalost morati da tuguju.

(Espreso/M. Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.