BIVŠI NAPADAČ PARTIZANA PONOVO U SLOVENIJI: Potpisao za najvećeg rivala Olimpije!
Foto: Starsport©

transfer

BIVŠI NAPADAČ PARTIZANA PONOVO U SLOVENIJI: Potpisao za najvećeg rivala Olimpije!

Đorđe Ivanović ponovo će zaigrati u prvoj ligi Slovenije

Objavljeno: 17:57h

Put kojim se ređe ide prešao je Đorđe Ivanović. Do pre pola godine bio je uzdanica Olimpije, u narednih nekoliko meseci predvodiće napad njenog najvećeg rivala – Maribor.

Nekadašnji član subotičkog Spartaka i Partizana ozvaničio je saradnju sa najtrofejnijim klubom Slovenije, tako što je stigao na pozajmicu iz Šahtjor Soligorska, uz napomenu da se u Belorusiju otisnuo letos baš iz Stožica.

Kakav je utisak ostavio na terenima tamošnje Prve lige pokazalo se tako što su Ljubičasti po okončanju prvog dela sezone stupili u kontakt sa momkom iz Vukovara i posle malo više od mesec dana pregovara ubedili ga da pojača ekipu Radovana Karanovića. Već je Ivanović odradio prve treninge u turskom Beleku, gde se Maribor sprema za nastavak šampionata, u kome vodi trku, ima bod više od drugoplasirasnog Kopra, te osam od Olimpije, s tim da Ljubljančani imaju dve utakmice manje.

Đorđe Ivanović
foto: Starsport©

„Znao sam da me je Maribor želeo krajem 2021. i da je posao mogao da se okonča ranije. Malo se odužilo, morali smo da čekamo i klub i ja, tačno je da smo malo vremena izgubili, međutim, trenirao sam u Soligorsku, osećam se dobro i neće mi biti potrebno mnogo da dostignem željenu formu. Prošlo je malo više od pola godine otkako sam napustio prethodni klub, tako da znam ligu, okruženje, jasno mi je šta me čeka. Srećan sam što sam se vratio u dobro poznato takmičenje, samo u drugu ekipu. Odluka nije bila teška. Maribor je veliki kllub. Nisam se premišljao kad me je zvao. Odmah sam prihvatio da dođem“, predočio je Ivanović.

Prema dogovoru dva kluba, Maribor će na kraju sezone imati pravo da od Šahtjora iz Soligorska otkupi ugovor Đorđa Ivanovića. Podsetimo, 26-godišnji krilni napadač je za Zmajeve na 39 utakmica postigao 13 golova, dva baš novom klubu.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.