HASTA LA VISTA, BABY: "VERMINATOR" se penzionisao, bivši as Ajaksa, Arsenala i Barselone se NEĆE VRATITI!
Tomas Vermalen, Foto: Profimedia

HE WILL NOT BE BACK

HASTA LA VISTA, BABY: "VERMINATOR" se penzionisao, bivši as Ajaksa, Arsenala i Barselone se NEĆE VRATITI!

Tomas je osvojio svoju prvu profesionalnu titulu 2004. sa Ajaksom, postavši šampion Eredivizije

Objavljeno:

Belgijski centralni defanzivac Tomas Vermalen, bivši fudbaler Ajaksa, Arsenala, Barselone, Rome i japanskog Visel Kobea, odlučio je da se penzioniše.

Iskuni štoper i po potrebi levi bek (36) okačio je kopačke o klin i pridružiće se trenerskom timu reprezentacije Belgije koji predvodi Španac Roberto Martines.

- Hasta la vista, Verminatore. Hvala, Tomase - piše u objavi Fudbalskog saveza Belgije nakon što su ovog petka saznali da Vermalen završava igračku karijeru posle 17 godina profesionalnog igranja i 70 međunarodnih utakmica sa „Crvenim đavolima“.

Prema pisanju belgijskog lista 'Het Laatste Nieuws', on će postati pomoćnik u Martinesovom timu, koji zvanično nije imao drugog trenera otkako je Šon Maloni otišao prošlog decembra da trenira Hibernijan iz Edinburga.

Vermalen, koji je sa Belgijom igrao poslednje Evropsko prvenstvo, bio je oslobođen ugovora na kraju veze sa japanskim Visel Kobeom u kom su igrali Španci Andres Inijesta, Bojan Krkić i Serhi Samper.

Tomas Vermalen
foto: Profimedia

Rođen u flamanskom gradu Kapelenu, Tomas je osvojio svoju prvu profesionalnu titulu 2004. sa Ajaksom, postavši šampion Eredivizije. Sa amsterdamskim klubom osvojio je i Kup i Superkup Holandije 2006. i 2007. godine.

Odatle je prešao u Arsenal, gde je igrao od 2009. do 2014. i sa kojim je posvojio FA kup 2014. godine, ali je i izabran u idealnih 11 Premijer lige 2010. godine.

Tomas Vermalen
foto: Profimedia

Iz engleske je prešao u špansku ligu, u Barselonu, za koju je igrao između 2014. i 2019. godine, četiri puta osvojio ligu (2015, 2016, 2018. i 2019.), tri puta Kup kralja (2015. , 2016. i 2018.), jednom Ligu šampiona (2015) i jednom Svetsko klupsko prvenstvo (2015).

Međutim, povrede mu nisu dozvolile da ima kontinuitet u timu Barse, gde je u svojoj najaktivnijoj sezoni odigrao 20 utakmica, pre nego što se pridružio japanskom timu gde je završio karijeru.

(Espreso/Mundo deportivo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.