DEGENEK PRISTAO NA UNOSNU PONUDU? Novi klub će iskeširati MILION dolara za štopera!
Miloš Degenek, Foto: Dejan Obretković

unovčio se dobro

DEGENEK PRISTAO NA UNOSNU PONUDU? Novi klub će iskeširati MILION dolara za štopera!

Navodi se da je ugovor na dve godine

Objavljeno:

Kako prenosi Telegraf, bivši štoper Crvene zvezde Miloš Degenek (27) karijeru nastavlja u SAD, tačnije u ekipi Kolambus Kru iz Ohaja, koja se takmiči u Istočnoj konferenciji MLS lige.

Degenek, inače slobodan igrač na tržištu, prihvatio je uslove i potpisaće dvogodišnji ugovor na osnovu koga će zaraditi preko milion dolara neto, plus bonuse koji su takođe uključeni u buduću saradnju kluba i igrača.

Preciznije, defanzivac će na godišnjem nivou inkasirati 550.000 dolara neto, dobiće bonuse za klupski i lični učinak, kao i pride budžet za iznajmljivanje stana - 25.000 dolara, automobila - 10.000 dolara, što je u Americi mahom uobijačena praksa.

1 / 5 Foto: Starsport©

Otkako se rastao sa Zvezdom, kojoj je oprostio dugovanje od skoro 800.000 evra, Degenek je bio na meti nekolicine klubova.

Imao je na stolu ponudu LASK-a iz Linca i Makabija iz Tel Aviva, koji nisu zadovoljili njegova potraživanja, zatim turske Adane, gde se u jednom trenutku umešao veliki broj agenata, što nije ništa novo za tržište u Turskoj, a pojedini su bili i iz "sive zone", pa je bilo i neprijatnih situacija po igrača.

Na kraju se Degenek odlučio za uređen sistem, tim pre što je ponuda kluba iz Ohaja bila i među najboljima, pa je po ubrzanom procesu prošao lekarske preglede u Beogradu i potpisao svoje primerke ugovora sa budućnim poslodavcem, a uskoro će se i priključiti novom timu.

Miloš Degenek
foto: Starsport

Kolambus Kru je osnovan 1994. godine i jedan je od najtrofejnijih klubova u tamošnjoj MLS ligi sa, kako oni kažu, "šest velikih trofeja". Osvajali su MLS Kup dva puta, potom "Supporters Shield" tri puta i US Open Kup...

Prošlu sezonu su okončali kao devetoplasirani tim Istoka, što je rezultat ispod očekivanja, pa u narednoj nameravaju da se domognu plej-ofa.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.