BARSELONA IZBEGLA BRUKU U KUPU KRALJA: Trećeligaš bio na pragu senzacije!
Foto: Profimedia

kup kralja

BARSELONA IZBEGLA BRUKU U KUPU KRALJA: Trećeligaš bio na pragu senzacije!

Fudbaleri Barselone uz mnogo muke prošli su u narednu fazu takmičenja

Objavljeno: 22:10h

Fudbaleri Barselone na jedvite jade izborili su plasman u osminu finala Kupa Kralja pošto su na gostovanju trećeligašu Linaresu slavili sa 2:1 tek nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Domaćin je poveo u 19. minutu golom Uga Dijaza glavom iz teške pozicije, Neto je bio nemoćan da zaustavi nezgodan udarac napadača.

Celo prvo poluvreme bilo je očajno za tim Ćavija Ernandeza i u nastavku je bilo neophodno iskupljenje kako bi se sprečio bolan start 2022. godine.

FK Barselona
foto: Profimedia

Ćavi je već na startu drugog poluvremena izvršio trostruku izmenu ubacivši u igru Frenkija de Jonga, Đerara Pikea i Usmana Dembelea.

Upravo je Dembele, o kome se pisalo u prethodnih desetak dana najintezivnije u Kataloniji, izjednačio rezultat u 63. minutu nakon sjajnog otvaranja i izuzetno preciznog udarca.

Potpuni preokret usledio je samo šest minuta kasnije kada je Feran Đutla sjajno pogodio desni ugao gola Linaresa.

Delovalo je da se igra domaćih upotpunosti raspala, međutim već u 75. minutu Kristijan Karasedo pogodio je prečku, a tri minuta kasnije i Dembele je pogodio okvir pogodio okvir protivničkog gola.

Domaćin se nije predavao, ali je u finišu meča Barselona imala veći posed lopte i bila daleko organizovaniji tim, pa je sačuvala pobedu i plasman u narednu rundu Kupa Kralja.

Senku na trijumf bacila je povreda Frenkija de Jonga i u narednim danima će biti izvršena procena stanja holandskog veziste.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.