POPOVIĆ OTKRIO TAJNU ODLIČNE IGRE PARTIZANA: Ako nastavimo ovako TITULA JE NAŠA! Istorijska polusezona!
Golman fudbalera Partizana Aleksandar Popović, Foto: Starsport©

opširan intervju

POPOVIĆ OTKRIO TAJNU ODLIČNE IGRE PARTIZANA: Ako nastavimo ovako TITULA JE NAŠA! Istorijska polusezona!

Golman fudbalera Partizana Aleksandar Popović, sumirajuću 2021. godinu, rekao je da je iza crno-belih istorijska polusezona.

Objavljeno:

Partizan zauzima prvo mesto u Superligi i obezbeđeno proleće u Evropi.

Popović je u intervjuu za Tanjug govorio o Partizanovoj odličnoj polusezoni, u kojoj je postao jesenji šampion posle sedam godina i izborio proleće u Ligi konferencija, ali i o svom putu do standardnog golmana crno-belih.

Crno-beli su prvi deo sezone završili kao prvi na tabeli domaćeg šampionata, bez poraza i sa pet bodova više u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

"Od kada je došao šef Aleksandar Stanojević, mi popravili smo značajno timsku igru. Ceo tim igra defanzivu, ceo ofanzivu i to je jedan od razloga zašto imamo ovakve rezultate.

FK Partizan, Aleksandar Popović
foto: Starsport©

- Nećemo uspeti da pobedimo sve utakmice do kraja, kao što smo imali taj nerešeni rezultat sa Proleterom. Ako nastavimo ovako, imamo velike šanse za titulu", rekao je Popović u razgovoru za Tanjug.

Prvo proleće posle četiri godine, Partizan je izborio kao drugi u grupi B, u šesnaestini finala Lige konferencija rival će mu biti Sparta iz Praga, a mečevi su na programu 17. i 24. februara.

"Po imenima, Sparta je jedan od najlakših protivnik sa žreba, ali oni nisu jednostavan protivnik i mislim da će biti izuzetno teško. Oni su čvrsta ekipa, takva im je i cela liga. Imamo šanse da prođemo, ali da će biti lako - neće sigurno".

Mladi Užičanin, dete Partizana, priliku u seniorskom fudbalu dobio je na početku prošle sezone, kada je trener bio Savo Milošević.

Aleksandar Popović, Luka Cvetićanin
foto: Starsport©

Ove sezone 22-godišnji Popović postao je prvi izbor šefa stručnog štaba Aleksandra Stanojevića, koji mu je dao priliku i odgovornost da među stativama bude adekvatna zamena za Vladimira Stojkovića.

"Mislim da sam se izborio za to mesto i da sam ga zaslužio, a šef mi je ukazao poverenje da budem prvi izbor. Za sada sam prezadovoljan, nema razloga da ne budem. Ovo je sigurno moja najbolja sezona, prva u kojoj sam prvi golman.

- Imam veliki broj utakmica, već sam nadmašio taj broj iz prethodne sezone, što mi je bio cilj. Ovo je jedan istorijska polusezona za tim. Timski igramo savršeno, prvi smo u ligi, imamo proleće u Evropi. Mislim da mogu na ličnom planu da budem zadovoljan, ali i na ekipnom", rekao je Popović.

Prvi ispit kao prvi golman uspešno je položio krajem jula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, kada je na gostovanju protiv Dunajske Strede (2:0) odigrao odličan meč i odbranio penal.

Aleksandar Popović
foto: Starsport©

Da je put od heroja do tragičara kratak, shvatio je 9. decembra, kada je u poslednjem kolu grupne faze LK protiv Anortozisa (1:1) napravio kiks i skrivio penal, koji na kraju nije koštao njegov tim i fudbaleri Partizana uspeli su da ostvare uspeh i da prođu u šesnaestinu finala ovog takmičenja.

"Ta greška je mogla da se desi i ranije. Trebalo je dosta sreće, pored rada i truda, da ja uopšte stanem na gol. Mislim da je taj penal protiv Dunajske Strede došao u pravo vreme, a ta greška protiv Anortozisa mogla je da bude i ranije ili da je ne bude uopšte.

- Gledam to kao sastavni deo sporta i imaću sigurno još mnogo grešaka i vrhunskih utakmica... Moj cilj je da držim konstantnost što više mogu, a da što manje grešim. Mislim da kao tim pokrivamo jedni druge, kao što je mene tim pokrio posle te greške protiv Anortozisa, kada oni nisu imali šansu u drugom poluvremenu.

FK Partizan, Aleksandar Popović
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

- Kada moj tim nije na nivou, ja se trudim da pomognem njima mojim dobrim odbranama", kaže Popović.

U narednoj godini želi se se njegova i Partizanova priča iz 2021. samo nastavi. "Neka bude ista kao 2021, ako bude malo bolja, ja ću biti prezadovoljan. Titula je cilj, mislim da imamo šanse. Moramo da nastavimo ovako da radimo da bismo je osvojili", zaključio je Popović.

Espreso/Tanjug/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.