VELIKO PRIZNANJE ZA IVANOVIĆA: Srpski fudbaler na drugom mestu večne liste Premijer lige!
Foto: AP

svaka čast

VELIKO PRIZNANJE ZA IVANOVIĆA: Srpski fudbaler na drugom mestu večne liste Premijer lige!

Iza Ivanovića je Aron van Bisaka iz Mančester junajteda (7,18), potom nekadašnji član Arsenala i Mančester sitija Bakari Sanja (7,15)

Objavljeno:

Bivši kapiten i rekorder reprezentacije Srbije Branislav Ivanović nalazi se u samom vrhu Premijer lige.

Ugledni sajt "WhoScored", koji se bavi ocenama na osnovu detaljnih učinaka fudbalera, svrstao je bivšeg asa Čelsija i Vest Bromvič Albiona na drugo mesto Premijer lige na poziciji desnog beka.

Ispred Ivanovića, koji je ocenjen 7,25, za samo 0,03 je fudbaler Liverpula Trent Aleksander-Arnold.

U obzir su uzeti samo igrači koji su odigrali preko 100 utakmica u Premijer ligi, a Ivanović ih je sakupio 274 i to uglavnom u dresu Čelsija, pre nego što je poslednju sezonu u karijeri odigrao u VBA.

Iza Ivanovića je Aron van Bisaka iz Mančester junajteda (7,18), potom nekadašnji član Arsenala i Mančester sitija Bakari Sanja (7,15), bivši Liverpulov i Čelsijev Glen Džonson (7,14), još jedan "građanin" Pablo Zabaleta (7,12), a onda i aktuelni defanzivci Sitija Kajl Voker (7,09), odnosno Čelsija Sezar Aspilikueta (7,08).

Ivanović je devet i po sezona proveo na "Stamford bridžu", osvojio je tri Premijer lige, jednu Ligu šampiona i Ligu Evrope, čiji je gol u finalu Benfiki odlučio pobednika.

Za reprezentaciju Srbije ima rekordnih 105 utakmica.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.