POSTAO LEGENDA REALA I ČELSIJA, A NA POČETKU KARIJERE MU NUDILI 60 FUNTI! Propust Barnija koji SIGURNO PAMTE!
Mikael Esijen, Foto: AP

da li je moguće?

POSTAO LEGENDA REALA I ČELSIJA, A NA POČETKU KARIJERE MU NUDILI 60 FUNTI! Propust Barnija koji SIGURNO PAMTE!

Kakav je samo igrač bio Mikael Esijen! Blistao je u dresovima Čelsija i Real Madrida. Bio kamen temeljac ekipama za koje je nastupao, a njegova karijera je mogla da bude, pa recimo - nešto drugačija.

Objavljeno: 13:26h

Mnogo grešaka se dešava iza kulisa fudbalskih terena. Dovesti igrača ili ne? Odstupiti od prakse ili biti "rigorozan"? Po priči koja dolazi iz Engleske, "tvrdoglavost" Barnlija je klub koštala poprilične svote novca.

Naime, legendardni defanzivni vezista koji je na vrhuncu karijere nastupao za Real Madrid i Čelsi stigao je 1999. godine u Englesku kao jedan od najboljih fudbalera na Svetskom prvenstu za igrače do 17 godina.

Gana je osvojila treće mesto, a skauti su zapazili Esijena i pozvali ga na probu u Englesku. On je na probi zadovoljio, a onda je dobio zaista neverovatnu ponudu - da dobija 60 funti nedeljno od kluba! Naravno da je to odbio i potpisao za Bastilju u Francuskoj.

Posle odličnih igara za taj klub otišao je u Lion gde je osvojio dve titule šampiona i impresionirao u Ligi šampiona. To je navelo Čelsi da ga vrati u Englesku. Tamo gde mu je prethodni put nuđeno 60 funti nedeljno sada je otišao za 24,5 miliona funti!

"Mikael Esijen je bio na probi nekoliko dana. Nismo ga potpisali jer je pravilo kluba bilo da ne plaćamo igrača na probi više od 60 funti sedmično", ponudili su dosta čudno objašnjenje iz Barnlija.

On je završio karijeru 2020. godine, a sada je trener u Noršjelandu. U karijeri je osvojio jednu Ligu šampiona, dve Premijer lige i dve titule u Francuskoj.

Espreso/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.