ODUŠEVIO IH KADA JE IGRAO PROTIV NJIH: Barsa želi Makedonca da dovede na Kamp Nou!
Foto: EPA/Robert Ghement

videćemo šta će biti

ODUŠEVIO IH KADA JE IGRAO PROTIV NJIH: Barsa želi Makedonca da dovede na Kamp Nou!

Deo medija, koji su preneli informaciju, ocenjuju da bi Dimitrievski bio ozbiljna pretnja Ter Štegenu i pored toga što nemački golman i dalje važi za prvu opciju

Objavljeno:

Iznenađujuća vest nam stiže iz Barselone.

Uprava fudbalskog kluba Barselona zainteresovana je da u zimskom prelaznom roku angažuje golmana Rajo Valjekana i reprezentacije Severne Makedonije - Stoleta Dimitrievskog.

Ta vest je kako navode prvo objavljena u španskoj sportskoj emisiji "El Čiringito", a zatim se proširila i po drugim medijima u Španiji.

Ističe se da uprava kluba nije zadovoljna formom prvog golmana Marka Andrea ter Štegena i da je spremna da u januaru dostavi ponudu za Dimitrievskog.

- Dimitrievski je ove sezone najbolji golman u 'La Ligi', sa najvećim procentom odbranjenih udaraca. Ima izvanrednu godinu iza sebe u Rajo Valjekanu i u makedonskoj reprezentacijii, gde se posebno istakao na Evropskom prvenstvu - pišu španski mediji.

Dimitrievski je zapao za oko Kataloncima kada je u oktobru, u međusobnom susretu, odbranio penal Memfisu Depaju i tako dao značajan doprinos za prvi trijumf Raja nad Barselonom posle 19 godine.

Deo medija, koji su preneli informaciju, ocenjuju da bi Dimitrievski bio ozbiljna pretnja Ter Štegenu i pored toga što nemački golman i dalje važi za prvu opciju.

- Ter Štegen bi i dalje bio prvi golman, ali je jasno da će Dimitrievski biti ozbiljna pretnja, zato što ima sve performanse da bude prvi čuvar mreže Barselone - navodi se.

Dimitrievski je ove sezone golman sa najviše odbrana u španskoj Primeri (80,6 odsto), dok Ter Štegen ima 56,8 odsto odbrana.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.