TADIĆ OTKRIO ZAŠTO JE LJUT NA MITROVIĆA!
Foto: FSS

fss

TADIĆ OTKRIO ZAŠTO JE LJUT NA MITROVIĆA!

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić proglašen je za najboljeg fudbalera Srbije. Tadić je dobio Zlatnu loptu FSS na svečanosti u hotelu Hajat, u izboru Fudbalskog saveza Srbije. U razgovoru sa novinarima je pričao o povezanosti sa Mitrovićem ali i zašto je ljut na golgetera.

Objavljeno:

Za Srbiju i srpski fubal ključna je bila upravo veza Tadić-Mitrović, o čemu je Dušan pričao posle dodele prizanja.

- Znamo se u dušu, zna tačno šta će da se desi, i ja znam šta će da se desi. Sjajno se slažemo i na terenu i izvan terena. Neke situacije i kad se dese, mi smo pre toga bukvalno već videli šta će da se desi. Dobra saradnja na terenu i van njega je vidljiva - kaže Tadić o saradnji sa Mitrom.

Na pitanje novinara da li je nagovarao čelnike Ajaksa da dovedu Mitrovića, rekao je:

- Jesam, jesam, bio je malo skup... Ja bih voleo da ga vidim u tako velikom klubu, često se ljutim na njega što igra u Čempionšipu iako je on tamo srećan. Mislim da svojim ljudskim i igračkim kvalitetima zaslužuje veliki klub, da to mora da traži od sebe, da ide u veliki klub i da tamo postiže golove - kaže Tadić.

Zlatna lopta FSS, Dušan Tadić
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

I na klupskom nivou iza Tadića je impresivna sezona mada je reprezentativni uspeh pomalo bacio u senku bravure u dresu Ajaksa.

- Iskreno, ne razmišljam (o rekordima), fokusiran sam da sam uvek tu za ekipu, za moj Ajaks, za moju reprezentcju. Trudim se da dajem sve od sebe, da bude bolja ekipa, a ovo dolazi samo po sebi: titule, rekordi, Liga šampiona, Svetsko prvenstvo. Sve to dođe samo po sebi. Stvarno ne razmišljam o tome.

Mundijal će biti prilika da se napravi korak dalje, a Srbija ima adute za tako nešto, tvrdi Tadić.

- Najbitnije bi bilo sad to neko timsko ptiznaje da stigne, bilo bi lepo... Velika su očekivanja, očekujemo mi sami od nas mnogo, samopouzdanje je veliko, "Mister# nam je to ugradio. Oseća se to, kod naroda, kod svih, moramo nastaviti, postaviti visoke viljeve i onda ćemo videti šta će da bude.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.