NAJBOLJI ASISTENT U LIGAMA PETICE - SRBIN koji je zaludeo Italijane!
Filip Kostić, Foto: Profimedia

Tri kluba u seriji a žele njegov potpis

NAJBOLJI ASISTENT U LIGAMA PETICE - SRBIN koji je zaludeo Italijane!

Srbin najbolji asistent.

Objavljeno:

Kada su Srbi u pitanju u glavnom fudbalskom fokusu, prva tri prva zauzimaju Dušan Vlahović, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović.

Za to vreme, Filip Kostić dolazi do toga da je najbolji aistent u Evropi! Statistika ne laže i po njoj je krlini igrač prvi od svih koji nastupaju u "ligama petice".

On je naime 123 puta poslao precizan pas svojim saigračima koji su bili u prilici za gol, što je ubedljivo najviše u Evropi.

Koliko je to impresivan podatak govori da su samo četiri igrača u najjačih pet liga imala preko 100 pasova za svoje saigrače u prilikama za gol. Drzgi na listi je Tomas Miler iz Bajerna sa 110 pasova, treći je Trent Aleksander Arnold iz Liverpula sa 105, a tačno 100 pasova je uputio italijanski veteran Antonio Kandreva.

Peti na ovoj listi je Dimitri Paje, a onda slede Bruno Fernandeš, Hakan Čalhanoglu, Ruslan Malinovski, Benžaman Burgo i Memfis Depaj.

Koliko je Kostić impresivan u napadačkom delu igre govori i to da ne samo da često igra na poziciji levog beka, već da kada se njegov učinak gleda kroz minute ovo znači da stvori šansu za nekog od saigrača na svakih 26 minuta!

Upravo zbog ovakvih igara letos je bio na meti mnogih klubova, a najviše interesovanja je bilo iz Italije gde su se za njega raspitivali Inter, Lacio i Roma.

Espreso/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.